Kuva: Mikko Räsänen

Vesala: "Kärsin, jos olen mukana menestyskilpailussa"

27.05.2017 21:15 - Anna Hopi

Laulaja Vesala saa välimatkaa musiikkialalla vallitsevaan kilpailuun, kun ei asu Suomessa.

Paula Vesala, 35, myöntää, että PMMP-vuosien jälkeen hänellä oli kiihkeä tarve muuttaa omassa musiikintekemisessä lähes kaikki.

- Olen mennyt erilaisia kaaria luovassa työssä. Siinä työssä Jorin kanssa sen konseptin tiimoilta tekeminen oli tullut tiensä päähän. Päätimme, että jatkamme eri muodossa yhteistyötä. Koen, että oma musanteko muuttui sen jälkeen todella paljon kun aloitin alusta, hän avaa.

- Halusin tehdä kaiken paljon yksinkertaisemmin ja pukea tekstit yksinkertaisempaan asuun. En tiedä, kävikö siinä niin. Luulin aluksi, että uudet kappaleet ovat helpomminlähestyttäviä, mutta en ole varma siitä, onnistuiko se, Paula hymyilee.

Vesala-albumille hän halusi riisua itsensä kaikista kuorista. Prosessi jatkuu uusissa kappaleissa, kuten Muitaki ihmisii-biisissä. 

- Päätin, etten enää verhoile sanomisiani, vaan avaan itseäni niin paljon kuin mahdollista. Silti ihmiset ovat sanoneet levyä kunnianhimoiseksi ja taiteellisesti haastavaksi. Luulin, että tein ihan ABBA-musaa tässä, ja silti koettiin, ettei se mennyt ihan niin. Hemmetin haastavaahan tämä on!

"En ole halunnut kovimmaksi naispoppariksi"

Vesala on yksi tämän hetken kiinnostavimmista suomalaisista naislaulajista. Onko hän koskaan ottanut tavoitetta siitä, että tähtäisi Suomen kovimmaksi naispoppariksi?

- Ei ole koskaan ollut. Minulla on tavoite olla rehellinen itselleni siitä, mikä minua kiinnostaa. Minulla on sellainen persoonallisuus, että kärsin, jos huomaan olevani mukana jossain menestyskilpailussa. Se kuulostaa läpältä, koska olen loppupeleissä niin menestynyt, hän huokaa.

- Jos minulle tulee olo, että olen mukana jossain kilpailuissa, joissa pohditaan kuka on missäkin festarislotissa esiintymässä tai kuka striimaa mitäkin, niin tekemiseni saastuu. Yritän löytää tapoja pysyä siitä poissa. Siihen auttaa sekin, etten asu Suomessa.

Laulaja sanoo tekevänsä kaikkensa, ettei lähtisi mukaan kilpajuoksuun.

- En tiedä mitä kundaliinijoogaa se vaatisi, että siitä pääsisi irti, hän nauraa.

- Kun musiikki on jo tehty, niin tämä kilpailupuoli voi sitten tulla esiin itsestä. Mutta on äärimmäinen surullista, jos määritä persoonaasi sitä kautta. Kiltteys ja mukavana ihmisenä oleminen on tärkeämpää kuin se, että aina voitat. Tämä on myös niin pieni maa ja pieni ammattikenttä, että muidenkin täytyy antaa joskus menestyä, Paula virnistää.

- Oma ajatukseni ekaa levyä tehdessä oli rehellisesti se, että haluan olla vain mukana näissä Suomen musakuvioissa.  Minulle riitti se, että olen omanlaisenani kuvioissa mukana, hän sanoo.

Lue myös: Vesala: "Toinen ihminen voi tuntua koko aurinkokunnan keskipisteeltä"

Kilpailut

Uusimmat