Kuva: AOP

Bryan Adamsin ikimuistoinen Suomen vierailu: "Käveli sisään baariin ja nosti juopuneen lattialta"

29.05.2017 11:38 - Anna Hopi

Musiikkineuvos Gugi Kokljuschkinin mukaan Adamsin naapurinpoikamainen imago rakentuu todelliselle pohjalle.

Entinen levy-yhtiöpomo ja pitkän linjan musiikkimies Gugi Kokljuschkinilla on ollut kunnia tavata monia maailmantähtiä työuransa aikana. 69-vuotias mies muistelee erityisellä lämmöllä erästä Bryan Adamsin Suomen vierailua, jossa todenteolla paljastui amerikkalaistähden maanläheisen karisman ydin - aito ystävällisyys toisia ihmisiä kohtaan.

- Jostain syystä ystävystyin tietyllä tasolla Bryan Adamsin kanssa. Hän jopa tunsi minut aina, kun tuli täällä käymään. En ollut vain ilmaa. Jutustelu oli kivaa. Olimme jollain hänen keikallaan ja kävimme syömässä hänen porukkansa kanssa Palace Hotellin italialaisessa ravintolassa. Bryan sanoi, että hänellä on oma kokki mukana, joka tekee parempaa pastaa kuin mitä sieltä saimme. Kävelimme ravintolasta Musiikki Fazerin myymälään. Hän jutusteli rennosti myyjien kanssa. Kukaan ei tuntenut häntä kadulla, eikä kaupassa, Gugi muistelee hymyillen.

Mieleenpainuvin tilanne maailmantähden kanssa sattui erään toisen keikan yhteydessä.

- Eräällä toisella Suomen vierailulla Bryan Adams todella näytti tämän "naapurinpoika"-persoonallisuutensa. Mietimme, menemmekö keikan jälkeen syömään. Kävelimme Hakaniemeen hänen hotellilleen, ja siinä oli joku pubi lähellä kadun varrella. Bryan tuumasi, että voisi tulla keikan jälkeen baariin. Päätimme mennä jonkun ajan kuluttua sinne. Kukaan meidän työntekijöistä ei uskonut, että hän todella tulisi paikan päälle. Menimme kuitenkin pubiin juomaan olutta, musiikkineuvos kertaa.

- Siellä ei ollut paljon porukkaa, mutta baaritiskillä oli eräs kunnolla alkoholia nauttinut mies. Hän huojui paikallaan, ja liukui lopulta tiskiltä lattialle. Samalla aukesi ulko-ovi ja Bryan Adams astui sisään ovesta. Hän käveli suoraan miehen luo ja nosti tämän lattialta ylös tiskille istumaan. Juopunut ihminen ei varmaan saanut koskaan tietää, kuka häntä auttoi. Minusta se oli hauskaa, ja kuvasti tähden hyvää sydäntä.

Entinen levy-yhtiöpomo Gugi Kokljuschkin on tavannut uransa aikana monia maailmantähtiä, joista mieleenpainuvin kohtaaminen on ollut Bryan Adamsin kanssa. (kuva: Senja Rapila)

Kuuntele alta Bryan Adamsin uran isoin hitti.

Lue myös: Bryan Adamsin jättihitin soittaminen kotona tuli kalliiksi

Kilpailut

Uusimmat