Kuva: Fotolia

Pettääkö kumppanisi sinua? Kysymykset, jotka auttavat epäilyjen vahvistamisessa

25.07.2017 17:45 - Senja Rapila

Jos hän ei enää huomioi sinua samalla tavalla tai katoaa tavoittamattomiin ajoittain, voi se kieliä pettämisestä.

"Pettääkö kumppanini minua?" on yksi maailman kauheimmista asioista, joita ihminen voi kysyä itseltään parisuhteessa. Mutta silloin jos kysymys on tullut ajankohtaiseksi suhteessa, on aika ottaa suhde tarkasteluun.

Millaisten kysymysten avulla voit siis miettiä sitä, pettääkö kumppanisi sinua? Voit lukea Elite Daily -sivuston vinkit alapuolelta.

1. Onko hänen huomionsa usein muualla?

Keskittyykö kumppanisi täysin muihin asioihin silloin kun olette yhdessä? Eikö hän enää kuuntele sitä, mitä sinulla on sanottavana? Tuntuuko sinusta jatkuvasti siltä, että hänen huomionsa on täysin muualla kuin siinä hetkessä?

Tämä voi olla merkki pettämisestä, mutta se voi myös tarkoittaa sitä, että hänen elämässään voi olla meneillään jotain muuta, mistä sinä et tiedä. Keskustele siis hänen kanssaan asiasta ja kysy, onko kaikki hyvin, koska hän vaikuttaa mielestäsi hieman etäiseltä.

2. Onko hän pitkiä aikoja tavoittamattomissa?

Jos kumppanisi on pitkiä aikoja tavoittamattomissa, on syytä epäillä pettämistä. Jos olitte joskus aiemmin liimautuneina puhelimienne ääreen kun olitte erillään, ja nykyään saat odotella vastausta jopa tuntien tai päivien ajan, on syytä huolestua.

3. Onko hän maininnut jonkun toisen nimen usein viimeaikoina?

Vaikka se kuulostaakin oudolta, niin Elite Daily -sivuston asiantuntija kertoo, että henkilöt jotka ovat aloittaneet salasuhteen mainitsevat usein sen henkilön nimen, kenen hanssa he kumppaniaan pettävät. Usein se nimittäin voi olla kollega, ystävä tai joku sellainen henkilö, ketä he tapaavat useasti.

Jos hän siis on alkanut mainitsemaan jonkun tietyn henkilön nimeä useammin, ota asia keskusteluun ja kysele ystävälliseen sävyyn heidän suhteestaan toisiinsa. Jos suhde tuntuu liian intiimiltä tai he viettävät liikaa aikaa yhdessä, voit kertoa kumppanillesi, että asia vaivaa sinua.

4. Tarvitseeko hän yhtäkkiä paljon yksityisyyttä?

Piilotteleeko kumppanisi sinulta jotain, mitä hän ei aiemmin ole piilotellut? Varmistaako hän sen, ettet näe hänen puhelimensa ruutua? Onko hän vaihtanut tietokoneensa salasanan?

Jos sinusta tuntuu siltä, että kumppanillasi on suurempi tarve yksityisyydelle kuin aiemmin, voi se olla merkki siitä, että hänellä on jotain salattavaa. Voit tässä tapauksessa kertoa kumppanillesi suoraan, että sinusta on hyvin epämukavaa kun hän piilottelee sinulta asioita.

5. Onko hänellä joku uusi tapa?

Pukeutuuko kumppanisi yhtäkkiä paremmin? Käyttääkö hän uutta tuoksua, mitä hän ei ole sinulle esitellyt? Pitääkö hän sinulta piilossa uuden elämäntyylinsä tai harrastuksensa?

Joskus pettäjät saattavat muodostaa uusia tapoja tehdäkseen vaikutuksen uuteen ihmiseen. Vaikka saattaisit uskoa kaiken tämän muutoksen olevan vain sinua varten, voivat ne kuitenkin olla jotain muuta varten.

Jos siis olet huomannut huomattavia muutoksia kumppanisi käyttäytymisessä, ota asia puheeksi kumppanisi kanssa. Voit vaikka kysyä, että kuinka hän löysi niin hyvän uuden partaveden itselleen. Jos hänen vastauksensa ovat epämääräisiä tai hän välttelee keskustelua, on hälytyskellojen aika soida.

6. Onko hänen kiinnostuksensa seksiä kohtaan lopahtanut?

Vaikka pitkässä suhteessa seksielämä menee vuoristorataa ja välillä on kuivempia kausia, jos olet tuntenut että kumppanisi on jatkuvasti vähemmän kiinnostunut seksistä kanssasi, se voi olla merkki siitä, että hänellä on joku toinen.

Muutokset seksielämässä voivat olla hyvin pieniä: ehkä harrastatte seksiä vieläkin säännöllisesti, mutta se tuntuu kumppanillesi velvoitteelta. Ehkä harrastatte seksiä enää kerran kahdessa viikossa, kun ennen olette harrastaneet seksiä kerran päivässä. 

7. Kertooko intuitiosi jotain?

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä, jos intuitiosi sanoo sinulle että jokin ei ole kohdallaan suhteessanne, on sitä tunnetta hyvä kuunnella. Jos luulet kumppanisi pettävän sinua, ota se puheeksi kumppanisi kanssa.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Onko kumppanisi pettänyt sinua? 7 tärkeää neuvoa, jotka auttavat toipumisessa

Lue myös: Suojele parisuhdettasi uskottomuudelta – 5 tärkeää asiaa, joista kumppanin kanssa tulisi keskustella

Kilpailut

Uusimmat