Kuva: Fotolia

Juo olut pullon sijasta tölkistä - Parhaat juomavinkit koottiin yhteen

26.11.2015 21:45 - Emma Ylistalo

Pikkujoulukauden tärkeimmät niksit auttavat tekemään juomanautinnosta täydellisen.

Oletko säilyttänyt punaviiniä huoneenlämmössä tai juonut olutta pullosta? Alla olevien ohjeiden avulla saat lempijuomastasi enemmän irti.

1. Laita punaviini jääkaappiin

The Wine Bible -kirjan kirjoittanut Karen MacNeil kehottaa säilyttämään varsinkin pinot noir ja cabernet sauvignon rypäleistä valmistetut punaviinit jääkaapissa. Kun viini on kylmässä, siitä saa paremmin esille sen tuoreuden, kun taas lämpimässä viinissä maistuu enemmän alkoholi. Hyvä sääntö on laittaa viini jääkaappiin 10-15 minuutin ajaksi ennen nauttimista. Jos taas viini on ollut jääkaapissa pidempään, anna sen lämmetä 15 minuuttia ennen nauttimista.

2. Avaa kuohuviinipullo kääntämällä pulloa, älä korkkia

Kun avaat kuohuviinipulloa, ota tukeva ote sen pohjasta ja käännä sitä sen sijaan, että yrittäisit kääntää korkkia. Varmista myös, että kuohuviinipullo on ollut kylmässä. Kun pullo on kylmä, siinä on vähemmän painetta ja näin kuohuva ei karkaa pullosta vauhdilla.

3. Juo olut pullon sijaan tölkistä

The Beer Bible -kirjan kirjoittanut Jeff Alworth kertoo, että auringonvalo ja jopa keinovalo saavat oluen haisemaan. Tämä tarkoittaa, että heti kun oluesi altistuu valolle, kemikaalinen prosessi muuntaa oluen aromit sellaisiksi, että niiden haju muistuttaa haisunäätää. Näin ollen pullossa oleva olut altistuu valolle helpommin, kun taas tölkki suojaa olutta valolta.

4. Säilytä avattu viinipullo jääkaapissa

MacNeilin mukaan avattuun viinipulloon tulee laittaa korkki takaisin ja se kannattaa säilyttää jääkaapissa, vaikka kyse olisi punaviinistä. Kylmä hidastaa viinin pilaantumista. MacNeil muistuttaa, että varsinkaan halpoja viinejä ei silti kannata säilyttää yli kolmea päivää.

5. Viilennä juomasi jäävedellä, jossa on suolaa

Viilennä juomasi ennen nauttimista täyttämällä sanko niin, että siinä on yhtä paljon jäitä ja vettä. Lisää veteen kourallinen karkeaa suolaa ja varmista, että jäävettä on niin paljon, että se yltää pullon kaulaan asti. Anna juoman jäähtyä siinä 10 minuutin ajan.

6. Älä juo tequilaasi shottina

Tequila on oikeastaan tarkoitettu nautittavaksi hitaasti, ei shottina. Hyvälaatuista tequilaa ei myöskään tarvitse huuhtoa alas suolan ja sitruunan avulla, vaan se maistuu hyvältä pelkältäänkin.

7. Älä täytä viinilasia täyteen

Sen sijaan, että joisit yhden täyden lasin viiniä, ota mieluummin kaksi vajaata. MacNeil sanoo, että mitä vähemmän viiniä on lasissa, sitä enemmän se on tekemisissä ilman kanssa ja näin myös maistuu paremmalta.

8. Pyörittele ja haistele viiniä ennen juomista

Viinin kieputtelu lasissa ja haistelu ennen maistamista ei ole ainoastaan asia, joka näyttää siistiltä, vaan se myös oikeasti muuttaa viinin tuoksua ja makua. Tämä on erityisen tärkeää, sillä viinin tuoksu on suuri osa viinin juomisen nautintoa. Ilman viinin pyörittelyä lasissa sinulta jää MacNeilin mukaan puolet mahdollisista aromeista saamatta.


Lue myös: Helppoa ja nopeaa - katso miten saat näppärästi korkin takaisin avattuun viinipulloon

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat