Kuva: Fotolia

Kuinka estää avokadoa tummumasta? 3 helppoa niksiä

11.02.2016 13:15 - Emma Ylistalo

Tietyt ruoka-aineet auttavat avokadoa säilymään paremmin ja säilyttämään vihreän värinsä.

Avokado on terveellistä ja hyvää, mutta liian usein siitä menee osa hukkaan. Tiedät varmaankin sen, kun syöt ainoastaan puolet ja säästät loput myöhemmäksi. Kun sitten kaivat sen jääkaapista, mustunutta puolikasta ei teekään enää mieli syödä. Lue alta kolme kikkaa, joilla saat tällaisen puolikkaan säilymään paremmin.

Säilytä sipulin kanssa

Laita avokado ilmatiiviseen astiin, jossa on pohjalla noin puoli desilitraa silputtua punasipulia. Samat yhdisteet sipulissa, jotka saavat sinut itkemään, auttavat pitämään avokadon vihreänä ja estävät sitä tummumasta.

Voitele oliiviöljyllä

Voitele avokadon puolikkaan vihreä osa kevyesti oliiviöljyllä ennen kuin laitat sen ilmatiiviseen rasiaan. Laita sen jälkeen jääkaappiin säilytykseen.

Peitä sitruunalla ja kelmulla

Sama asia, kuin oliiviöljyn kanssa - levitä sitruunamehu vihreän osan päälle. Tämän jälkeen sen sijaan, että laittaisit sen ilmatiiviseen rasiaan, laita puolikas avokado tuorekelmuun. Pidä vain huoli, että painat kelmun kiinni avokadoon, jotta se tiivistää sitruunamehun avokadon pintaa vasten. 


Lähde: Pure Wow

Lue myös: Viinaa hiuksiin ja kasveille - 5 loistavaa niksiä vodkan käyttöön

Kilpailut

Uusimmat