Leivo klassikkokeksit juhlapöytään: Hanna-tädin pikkuleipien resepti
Hanna-tädin pikkuleivät
60 kappaletta
200 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Sekoita pehmeään rasvaan sokeri. Lisää joukkoon kerma.
2. Sekoita vehnä-, peruna-, ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.
3. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
4. Leivo taikinasta tankoja ja leikkaa ne veitsellä saman kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi.
5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Kilpailut
Uusimmat
Käytetyistä huonekaluista voi tarttua mukaan ikävä riesa - katso, mistä tunnistat lutikan jäljet
Millaista on arki sodan keskellä? Suomalaiskuvaaja Christian matkusti Ukrainaan ja hämmentyi näkemästään
Pertti "Spede" Pasasen muistolaatta varastettiin kenenkään huomaamatta
Painettujen kirjojen myynti laskee entisestään - sähköiset kirjat jatkavat porskuttamistaan
Kaupunkien välillä suuria eroja terveydessä ja työkyvyssä - alle puolet liikkuu suositusten mukaan
Näytä lisää