Kuva: Fotolia

Kuinka lomailu vaikuttaa työntekoosi? 7 asiaa

19.11.2015 08:45 - Senja Rapila

Nosta jalat pöydälle ja rentoudu. Lomailulla on yllättävän monta hyvää vaikutusta työsi laatuun sekä omaan hyvinvointiisi työpaikalla.

Lähtölaskenta jouluun lähenee hetki hetkeltä. Useat meistä ottavatkin lomansa joulupyhiksi, mutta lomasta voi oikeastaan hyötyä enemmänkin näin kiireen keskellä.

1. Lomailu tekee sinusta tehokkaamman

Tämän vuoksi kannattaisikin pitää ainakin yksi päivä viikossa täysin vapaana töistä. Tämä on tärkeää varsinkin yrittäjille, jotka juoksevat jatkuvasti paikasta toiseen, eivätkä tunne käsitettä "vapaa-aika".

Edes yhden päivän miniloma auttaa keräämään voimia ja parantaa luovuuttasi, joka puolestaan tekee sinusta tehokkaamman töissä.

2. Lomailu tekee sinusta paremman johtajan

Työstä erkaantuminen auttaa sinua myös kehittymään johtohahmona: ei ainoastaan ihmisten johtajana, mutta myös samalla oman itsesi johtajana.

Kun peräännyt siitä maailmasta ja niiltä asioilta jotka tukkivat ajatuksesi, näet maailman aivan eri tavalla. Näin pystyt tekemään paljon vaikuttavampia päätöksiä niin arjessasi tai urallasi. 

3. Loma auttaa sinua näkemään asioita eri tavalla

Jos vietät aikaa toimistosi ulkopuolella, annat samalla kuumille puheenaiheille aikaa tasoittua. Jos et ole saanut tehtyä jotain vaikeaa päätöstä tai et keksi ratkaisua iänikuiselle ongelmallesi, ota itsellesi aikaa ja käy vaikka viikonloppulomalla. Kun tulet rentoutuneena takaisin lomaltasi, näet kaikki asiat aivan eri tavoin ja keksit paljon erilaisia, luovia ratkaisuja ongelmillesi.

4. Loma antaa mahdollisuuden uusille kokemuksille

Ei ole mikään yllätys, että matkustaminen auttaa sinua saamaan uusia, erilaisia kokemuksia. Lomailu auttaa tutustumaan erilaisiin, uusiin työskentelytapoihin, jotka ovat sinun mukavuusalueesi ulkopuolella. Nämä voivat myös rohkaista sinua aloittamaan uuden harrastuksen, joka voi auttaa sinua kehittämään niitä taitoja, jotka ovat tärkeitä työssäsi.

Muiden ihmisten tapaaminen erilaisista työympäristöistä on jotain, mihin jokaisen työpaikan tulisi rohkaista työntekijöitään. On paljon asioita, joita voit oppia muiden alan ammattilaisilta.

5. Lomalla saat viettää aikaa perheesi kanssa

Kaikista tärkein tuki mitä urallasi tulet koskaan saamaan, on tuki omalta perheeltäsi. Ei ole ketään, joka voisi antaa sinulle paremman tunteen raskaan työpäivän jälkeen, kuin oma perheenjäsenesi. Vapaapäivän pitäminen perheen kanssa on vähintäänkin yhtä rakentava kuin mitä työpäiväsi olisi.

6. Lomailu tekee sinusta terveemmän

Kuten useat teoriat ilmaisevat, et voi edetä urallasi ennen kuin pidät huolen tärkeimmästä asiasta: omasta hyvinvoinnistasi ja terveydestäsi. 

Jos et pidä huolta itsestäsi, kuinka voisit pitää huolta työstäsi tai pahimmassa tapauksessa omasta yrityksestäsi? Ota siis aikaa itsellesi ja rentoudu. Näin pystyt vähentämään stressiä ja samalla vähennät vakavien sairauksien, kuten sydänsairauksien, riskiä. 

7. Lomailu kirkastaa ajatukset

Kirkas mieli on tuotteliaampi. Jos varaat kalenterista aikaa myös itsellesi ja teet pienen lomareissun vaikka mökille, saat tyhjättyä mielesi kaikesta epäoleellisesta. Tämä antaa sinulle myös aikaa miettiä omaa elämääsi ja uraasi.

Kun vapautat itsesi niistä rajoituksista, joihin kiireinen elämä sinut pakottaa, sinulla on enemmän aikaa tehdä fiksuja päätöksiä omaa tulevaisuuttasi ajatellen.

Lue myös: 8 myyttiä kutsumusammatista murrettu: "Työ ei ole aina helppoa"

Lähde: Career Addict

Kilpailut

Uusimmat