Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Sunsweet
Oletko sushin ystävä? Kokeile uutta, jännittävää luumu-reseptiä
Sushi on ehkä tunnetuin japanilainen ruoka, eikä ihme. Siihen nimittäin tulee helposti himo!
Kuivatut luumut sopivat sekä makeiden että suolaisten ruokien sekaan. Sushin ja soijan suolaisuuteen luumut tuovat makeaa kontrastia. Yhdessä niistä syntyy vastustamaton makuyhdistelmä.
Sushia on kiva tehdä porukalla. Hanki ainekset, kutsu kaverit kasaan ja viettäkää hauska ilta sushia valmistaen ja herkutellen!
Luumuisat makirullat
250 g sushiriisiä
4,5 dl vettä
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
1/2 pieni kurkku
4 jättikatkarapua (keitettynä ja kuorittuna)
8 Sunsweet-luumua
40 g savustettua lohta
4 sushinorileväarkkia
25 g säilöttyä inkivääriä
wasabitahnaa
1 bambumatto sushien käärimiseen
1 dl soijakastiketta
Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä, laita riisi isoon kattilaan ja lisää 4,5 dl vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ja laita kansi päälle. Kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua. Käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä noin kymmenen minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua kannen alla vielä toiset kymmenen minuuttia.
Siirrä riisi suureen kulhoon (jonka olet aiemmin huuhdellut kylmällä vedellä). Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka yhteen, sekoita kunnes sokeri ja suola ova liuenneet. Kaada riisiviinietikkakastike riisin sekaan, samalla riisiä sekoittaen.
Halkaise kurkunpuolikas ja poista siitä siemenet käyttäen apuna lusikkaa. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Leikkaa viisi luumuista neljään osaan (saat 20 luumupalasta). Suikaloi lohi ohuiksi suikaleiksi ja kääri kymmenen luumupalasta lohisuikaleilla.
Aseta sushinorileväarkki bambumatolle. Levitä riisi leväarkille siten, että arkin yläreunaan jää noin kaksi senttiä tyhjää tilaa. Sipaise sormea apuna käyttäen hieman wasabia arkin alaosan riisille arkin leveydeltä. Asettele ¼ inkivääristä, kaksi kurkkutikkua, neljä jättikatkaravunpuolikasta ja viisi luumupalasta riisin päälle alaosaan.
Kostuta paljaaksi jättämäsi osa arkista vedellä ja rullaa sushi bambumattoa apuna käyttäen. Leikkaa rulla 8-10 osaan terävällä veitsellä. Valmista toinen leväarkki samalla tavalla.
Täytä jäljelle jääneet kaksi leväarkkia riisillä ja wasabilla. Jättikatkarapujen sijaan käytä lohisuikaleisiin käärittyjä luumuja täytteenä. Kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi.
Soseuta jäljelle jääneet kolme luumua ja sekoita soijakastikkeen kanssa. Nauti sushit luumu-soijakastikkeen kanssa.
Kilpailut
Uusimmat
Minä 2.0 artikkelit