Kuva: Fotolia

Älä suihki hajuvettä vaatteisiin - katso syyt

23.11.2015 18:45 - Eeva Rajala

Monet saattavat ennen juhliin lähtöä lisätä hajuvettä vielä muutama suihkaisu vaatteisiin. Näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä.

Hajuvesi kuuluu iholle, eikä vaatteisiin. Parfyymi voi jättää vaatteisiin tahroja, jotka eivät enää lähde pesussa. Erityisen herkkiä hajuvesitahroille ovat silkki ja satiini.

Hajuveden tuoksu säilyy vaatteissa kauemmin kuin iholla. Mikäli kyseessä on hyvin vahva hajuvesi, voi kestää muutamia pesukertoja, että tuoksun saa täysin pois.

Hajuvettä valtimokohtiin

She Finds -muotisivuston mukaan suurin syy olla suihkimatta hajuvettä vaatteisiin on kuitenkin se, että tuoksu ei ole vaatteessa yhtä vaikuttava kuin iholla. Hajuveden on tarkoitus reagoida ihon kanssa. Parhaat paikat laittaa hajuvettä ovat erityisesti valtimokohdat eli ranteen sisäpuolet, kaulan ulkosyrjät, korvien taustat, rintavako sekä polvi- ja kyynärtaipeet.

Parhaat hajuvesikohdat ovat siis ne, missä verisuonet ovat lähinnä ihoa. Nämä kohdat huokuvat lämpöä, mikä auttaa hajuvettä irtaantumaan ihosta. On siis parempi laittaa hajuvettä tarkasti valikoituihin kohtiin kuin suihkia sitä ympäriinsä.


Lue myös: Lipsahtiko hajuvettä iholle liikaa? Korjaa tilanne helpolla vinkillä

Lähde: She Finds

Kilpailut

Uusimmat