Kuva: Fotolia

Ahdistaako deittailu? Listasimme treffailusäännöt, joihin ei kannata uskoa

02.10.2015 23:45 - Pauliina Jokinen

Treffeillä käyminen voi aiheuttaa ylimärääristä stressiä.

Deittailu ei ole helppoa. Helpommaksi sitä eivät ainakaan tee kirjoittamattomat säännöt, jotka ihmissuhdemarkkinoilla tuntuvat vallitsevan.

Jokainen Tinder-deittailija, baarissa heilaansa törmännyt tai naapuriinsa ihastunut treffailija tietää, minkälaisia kirjoittamattomia sääntöjä tapailussa ottaa (tahtomattaankin) huomioon. Sen hahmottaminen, mitä tapahtuu, kun kaksi ihmistä kiinnostuvat toisistaan ja aloittavat tapailun, on hämmentävä kimppu tunteita, epävarmuutta ja väärin tulkittuja Whatsapp-viestejä.

Kolmen päivän sääntö

Odota muutaman päivä, ennen kuin lähestyt ihastustasi.

Miksi ”sääntöä” noudatetaan: Nykypäivänä vaativuutta ja ripustaumista pidetään lähes suurimpana syntinä, mitä suhteessa saattaa tehdä. Et halua vaikuttaa liian innokkaalta tai vaativalta, sillä se saattaa aiheuttaa vastapuolessa kylmää hikeä ja ahdistusta. Epävarma tunne voi hiipiä suhteeseen varkain, jos tuntuu, etteivät molemmat osapuolet ole yhtä tiivisti mukana. Haittaako sinua, jos saat ihastukseltasi heti viestin? Tukinpa. Tilanne ärsyttää varmasti vain, jos deittikumppani ei ole mieleinen.

Emme ole toisemme kanssa ”yksinoikeudella”, ennen kuin se sanotaan ääneen

Älä oleta, ettei hän pyöri muiden sängyssä, ennen kuin olette sopineet toisin.

Miksi ”sääntöä” noudatetaan: Satunnainen seksi on tullut osaksi deittailukulttuuriamme. Mistä tiedät, milloin irtosuhteet on lopetettava, jos tapaat mukavan tyypin? Asia on helppo selvittää: Jos olet aikuinen, uskallat kysyä asiasta tapailukumppaniltasi. Sillähän asiasta selviää.

Iällä on merkitystä

Liian nuoren / vanhan tapailua ihmetellään.

Miksi ”sääntöä” noudatetaan: Ihmiset pelkäävät tuomitsemista. Mutta onko sillä todella merkitystä? Monelle on. Ikäerolla on usein suurin merkitys nuorena. Tuolloin jo muutamankin vuoden ero voi tuntua mahdottomalta. Mitä enemmän ikää tulee mittariin, ei kymmenen vuoden eroa välttämättä edes huomaa. Ja jos iästä ei itse tee numeroa, miksi muiden mielipiteistäkään pitäisi välittää?

Deittiruoka

Treffeillä ei saa syödä mitään, mikä näyttää hassulta tai voi tuhota yllä olevat vaatteesi.

Miksi ”sääntöä” noudatetaan: Et halua vaikuttaa ällöttävältä treffikumppanisi silmissä. On toki hyvä ottaa toinen huomioon ja miksi et valitsisi jotakin, minkä syöminen ei aiheuta ylimääräistä stressiä jo valmiiksi jännittävään tilanteeseen. Jos mielesi kuitenkin tekee spaghettia bolognese-kastikkeella, tilaa sitä. Eiköhän orastava suhteenne kestä sen.

Kahden drinkin sääntö

Treffeillä ei saa humaltua, vaan tarkoituksena on vain rentoutua hieman. Kaksi alkoholiannosta riittää tähän tarkoitukseen.

Miksi ”sääntöä” noudatetaan: Et halua vaikuttaa hermostuneelta ja juoda itseäsi vahingossa liian hauskaksi. Muutaman juoman juominen on sosiaalisesti hyväksyttävää. Tätäkin tärkeämpää on kuitenkin tietää omat rajansa ja pitää niistä itse kiini.


Lue myös: 10 keinoa, joilla varmistat itsellesi ne toisetkin treffit

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat