Kuva: Fotolia

Haluatko syventää parisuhdettasi? 5 asiaa, joita sitoutuneet parit tekevät

12.10.2015 21:45 - Pauliina Jokinen

Onnelliset pariskunnat pitävät kiinni muutamista yksinkertaisista asioista.

Parisuhteen ylläpito ja läheisyys voivat olla pienistä asioista kiinni. Kun perusasiat ovat kunnossa, on suhde varmemmalla pohjalla.

Nosta parisuhteesi ja kumppanisi prioriteettilistasi kärkeen

Kerro hänen olevan tärkeä ja näytä se.

Antakaa toisillenne vapaus

Se, että parisuhteenne on tärkeä, ei tarkoita, että teidän olisi vietettävä kaikki liikenevä aika keskenänne. Kun elämässä on muitakin onnellisuutta tuottavia asioita kuin parisuhde, jakautuu vastuukin tasaisemmin. Säilyttäkää elämässänne siis myös muita intohimon kohteita, kuten rakkaita harrastuksia.

Keskustelkaa rehellisesti

On helppoa puhua avoimesti, kun suhteessa menee hyvin. Vaikeampaa se on silloin, kun kaikki ei menekään putkeen. Juuri silloin avoin ja rehellinen keskustelu onkin erityisen tärkeää. On tärkeää osata ilmaista ja pukea sanoiksi turhautumisensa ja ärsytyksen aiheet.

Ota vastuu

Parisuhde antaa mahdollisuuden kasvaa, laittaa toisen tunteen omiensa edelle ja olla epäitsekäs. Vaikeinakin aikoina on tärkeää, että molemmat osapuolet kantavat vastuunsa suhteen ylläpitämisestä. Olette molemmat vastuussa yhteisestä hyvinvoinnistanne.

Tarkista, missä mennään

Kiireisinä aikoina kodista ja parisuhteesta saattaa tulla piipahduspaikka, jossa käydään vain kääntymässä silloin tällöin tai nukutaan yöt yhdessä. Muista kysyä, mitä toiselle kuuluu ja näyttää, että välität.


Lue myös: Miten parisuhde vaikuttaa naisen elämään? Naistoimittajan karu lista hämmentää

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat