Kuva: Fotolia

Kultaseppä Anneli Aaltonen: "Vihkisormukseen kannattaa sijoittaa, sillä se on elinikäinen"

10.10.2015 22:15 - Mika Parikka

Vihkisormusta ei kannata ostaa liian aikaisin, jottei siihen kerkeä kyllästyä ennen häitä. 

The Voicen Petra Soikkeli käväisi Save The Date -häämessuilla tarkastamassa alan viimeisimmät trendit ja ilmiöt. Naisen haastatteluun tarttui kultasepänliike Papajan Anneli Aaltonen. Papaja tuottaa mittatilaustyönä sormuksia, ja Aaltonen onkin oikea ihminen vastaamaan sormuksiin liittyviin kysymyksiin.

Sormukset ovat yksi oleellisimmista asioista naimisiin menossa, mutta millon sormukset kannattaisi ostaa?

- Sanoisin, että vuotta ennen häitä on optimaalinen hetki ostaa sormukset. Jos kokoa esimerkiksi täytyy vielä muuttaa, niin niin mittatilauksena tilattujen sormusten kokoa voidaan vielä muuttaa. Toisaalta voi käydä niin, että jos sormuksen ostaa liian aikaisin, niin se alkaa kuumottelemaan siellä rasiassa. Pahintahan on, jos sormus kärsii inflaation ja sitten se ei olekaan enää niin fancy, kun hääpäivä lopulta koittaa.

Niin kuin kaikessa muussakin, myös sormuksissa trendit vaihtelevat. Anttila tietää tarkasti, mitkä sormukset ovat tällä hetkellä suosittuja:

- Selkeästi sirot sormukset. Mutta olen myös huomannut, että siinä saa olla näyttävä kivi, tai jopa useampi kivi. Todella leveät sormukset, joissa on kaikenlaista muotoa ja timanttia, eivät ole tällä hetkellä muodissa. 

Mitä vihkisormus sitten saa maksaa? 

- Jos on varaa, niin sormukseen kannattaa kyllä sijoittaa paljon, sillä se on elinikäinen. Suurin osa pareista käyttää noin 1500-2000 euroa sormuksiin.

Kilpailut

Uusimmat