Kuva: Fotolia

Mitä tapahtuu, kun hullu rakkaus loppuu? Asioita, joita vain päättömästi hullaantuneet ymmärtävät

07.10.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Päätön rakastuminen on piinaava tila, jonka loputtua ymmärtää olleensa vähän sekaisin.

Tarkastat puhelimesi useita kertoja tunnin aikana. Olisikohan hän soittanut? Missä hän menee? Rakastaakohan hän minua?

Rakkauden ja hulluuden välinen raja voi olla häilyvä: hullu rakkaus täyttää pään, eikä jätä tilaa muulle. Tunteesta voi tulla pakkomielle ja saatat kokea, ettei suhteenne tai toivottu suhde ole tasapainonen, rakastathan sinä häntä hullun lailla, ja hän vain saattaa pitää sinusta.

Päätön rakastuminen saattaa muuttua hulluimman vaiheen jälkeen rauhalliseksi parisuhteeksi tai päättyä katkeriin kyyneliin. Mikäli suhde päättyy, ei mikään ole enää ennallaan.

Et voi saavuttaa mielenrauhaa ennen kuin olet menettänyt sen kokonaan

Kun ajatuksesi kiertävät kehää ja menetät kotrollisi täysin, voi lopputuloksena olla jotain hyvääkin. Kun lopulta pääset eroon hullusta rakkaudesta, näet kaiken selkeämmin, intohimoisemmin ja olet selkämmillä vesillä omien tunteidesi kanssa.

Itsensä etsiminen voi kuitenkin olla yksinäistä ja vaikka ympärilläsi olisi ystäviä ja perhettä, täytyy sinun itse käsitellä omat tunteesi. Uuteen suhteeseen ryntääminen on myös suuri riski – käytä tilanne mieluummin hyödyksesi ja tutustu itseesi.

Kun olet laittanut itsesi täysillä peliin, ymmärrät, että sydän voi särkyä

Sinulla on olo, että teit kaiken oikein, eikä rakkaus siitäkään huolimatta kestänyt. Sydänsurut voivat tuntua pohjattomilta, varsinkin, kun olet laittanut itsesi täysillä peliin. Hetken ajan voi tuntua, ettet enää koskaan halua rakastua tai rakastaa.

Tulet tekemään virheitä rakkaudessa jatkossakin, sössimään kaiken ja menettämään ajantajun. Lopulta ihastut kuitenkin uudelleen ja olet aiempaa rohkeampi: tiedät, minkä verran voit antaa itsestäsi ja tiedät omat rajasi. Ja siitä huolimatta uskallat rakastua jälleen.

Opit, ettei elämä ole reilua

Kaikilla on oikeus tunteisiinsa, olivatpa ne sitten hullua rakkautta tai sitä, ettei hän tunne samoin. Se, että sinä koet tavanneesi elämäsi rakkauden ei aina takaa vastakaikua. Elämä ei ole reilua, eikä ajoitus aina ole kohdillaan.

On monia asioita, joihin et voi vaikuttaa ja siitä huolimatta elämä soljuu eteenpäin. Sinun täytyy vain hyväksyä, ettei kaikki aina mene tahtosi mukaan - ja loppujen lopuksi kaikesta voi seurata jotakin sinulle vieläkin sopivampaa ja parempaa.

Et tyydy vähempään

Kun olet kerran rakastunut korviaisi myöten, et voi enää tyytyä keskinkertaiseen. Ymmärrät, että kaikki ihmissuhteet eivät ole yhtä intohimoisia, eikä rakkaus tunnu aina samalta. Tiedät kuitenkin, ettet voi tyytyä kädenlämpöiseen tai ihan kivaan ihmissuhteeseen. Odota rohkeasti, kunnes sinusta tuntuu oikealta.


Lue myös: Rakkaus ei ole satua - 5 tärkeää parisuhdeneuvoa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat