Kuva: Fotolia

Naisten ja miesten mustasukkaisuus eroaa toisistaan - tutkimus selvitti, miten

08.10.2015 23:45 - Senni Loikala

Tutkijoita kiinnosti, millaiset pettämistapaukset ovat naisten ja miesten pahin painajainen. Selvisi, että ne poikkeavat toisistaan.

Naiset ja miehet suhtautuvat pettämiseen eri tavoin, selviää tuoreesta norjalaisesta tutkimuksesta.

Personality and Individual Differences –lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miehet ovat kaikista mustasukkaisimpia, jos nainen harrastaa seksiä toisen kanssa. Naiset puolestaan tuntevat mustasukkaisuutta eniten tilanteessa, jossa mies on kiintynyt kolmanteen osapuoleen liikaa. Tällöin voidaan puhua henkisestä pettämisestä.

- Miesten ja naisten psykologia on samanlaista useimmilla alueilla, mutta ei silloin, mitä tulee lisääntymiseen, tutkija ja professori Mons Bendixen sanoo.

Poikkeavat näkökulmat

Jos mies ja nainen ovat jo saaneet jälkikasvua, voi naisesta etenkin tällöin tuntua kaikista pahimmalta, jos mies panostaa johonkin toiseen enemmän kuin häneen. Näin myös siinä tapauksessa, ettei pettämiseen kuulu seksi.

Miehen mustasukkaisuus puolestaan on reaktio sille, jos hän on saanut merkkejä seksuaalisesta pettämisestä. Tämä vähentää pettämisen todennäköisyyttä, koska mies alkaa tällöin tarkkailla naista aiempaa tarkemmin.

Tällaisessa tilanteessa suhde on kuitenkin jo pahasti tulehtunut ja vaatii kipeästi huoltoa.


Lue myös: "Pettäminen pelasti minut" - naisen avoin blogikirjoitus koskettaa

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat