Kuva: Fotolia

Nauti seksistä enemmän: Luovu viidestä tavasta

24.11.2015 21:15 - Emma Ylistalo

Unohda tutut ja turvalliset asennot ja harrasta seksiä yllättävään aikaan. Saatat yllättyä iloisesti.

Kaikki sanovat, että parisuhde vaatii kovaa työtä ja se pitää paikkansa. Kannattaa myös muistaa, että tämä sisältää myös seksielämän. Vanhat tavat istuvat meissä todella tiukassa, varsinkin makuuhuoneen puolella. Lue alta viisi tapaa, joista kannattaa luopua, jos haluat saada vireämmän seksielämän.

1. Tyydytte aina samaan tuttuun asentoon

Tiedät mistä pidät ja siinä ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta välillä kannattaa päästää irti rutiineistaan. Jos makuuhuoneessa tapahtuvat aina samat asiat, et koe mitään uusia tapoja tuntea nautintoa. Naisten halut vaihtelevat kierron mukaan, joten tuttuja rutiineita kannattaa myös muuttaa. Kaikki kokevat asennot eri tavalla, joten ainoa keinoa opetella se, mikä tuntuu itsestä hyvältä on kokeilla rohkeasti uutta.

2. Annatte lasten nukkua makuuhuoneessa tai jätätte oven aina auki

Ette tee lapsille palvelusta, jos annatte heidän nukkua samassa huoneessa kanssanne - varsinkin jos se tarkoittaa käytännössä sitä, että seksielämänne kuihtuu. Kannattaa ennemmin tuottaa lapsille pieni pettymys ja luoda terveelliset rajat, sanoo parisuhdeneuvoja April Masini. Masinin mielestä on tärkeää, että lapset oppivat vanhempien tarvitsevan kahdenkeskistä aikaa.

3. Teette sitä aina samaan aikaan päivästä

Harrastatteko seksiä ainoastaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa? Ette varmasti ole ainoita. Parisuhdeneuvoja Lesli Doares vinkkaa, että esimerkiksi aamuseksi on loistava tapa aloittaa päivä. Myös kuumat lounastreffit kotona voivat tuoda aivan uutta vipinää makuuhuoneeseenne.

4. Et kerro kumppanillesi kuinka nautit jostakin, mitä hän teki

Seksi on upeaa, mutta on myös tärkeää muistaa kertoa se kumppanilleen myös silloin, kun teillä on vaatteet päällä. Masini kannustaa kertomaan kumppanilleen esimerkiksi seuraavana päivänä, mitä upeaa hän teki edellisiltana sängyssä. Kehuminen on loistava keino parantaa seksielämää.

5. Toinen teistä tekee aina aloitteen

Syyllistyttekö kumppanisi kanssa tähän? Luultavasti toinen teistä kaipaa enemmän seksiä, mutta se ei tarkoita, että hänen vastuullaan pitäisi olla teidän seksielämänne. Se teistä, kumpi tekee harvemmin aloitteen, voi vaikka suunnitella yhteisen romanttisen illan. Yleensä pelkkä aloitteen tekeminen riittää - loppu hoituu itsestään.


Lue myös: Miten usein onnelliset pariskunnat harrastavat seksiä? Tutkimus selvitti

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat