Kuva: Fotolia

Onko suhteesi ajautumassa karille? Muutamaan asiaan keskittymällä voit vielä muuttaa tilanteen

08.10.2015 22:45 - Pauliina Jokinen

Älä anna periksi. Pienillä oivalluksilla voit antaa rakkaudelle uuden mahdollisuuden.

Tuntuuko sinusta, että olette kasvamassa erillenne? Suhteenne on ollut hyvä, mutta jokin on alkanut hiertyää välejänne. Et välttämättä osaa sanoa, mistä on kyse tai miten muuttaa tilannetta. Saatat miettiä eron olevan väistämätön: haluat keskittyä omaan elämääsi, suhteen ajoitus ei ole oikea tai se tarvitsee enemmän aikaa.

Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Muutamaan asiaan keskittymällä suhteesi voi vielä pelastua.

Luulet antaneesi jo kaikkesi

Jos suhteesi on sinulle tärkeä, on olemassa vielä mahdollisuus, että kaikki menee parhain päin. Se vain vaatii töitä. Vaikka sinusta saattaa tuntua, että teet jo kaikkesi suhteesi eteen, todennäköisesti keskityt enemmän itseesi, sinun ajoituksesi ei ole oikea tai sinä tarvitset enemmän aikaa.

Kyse ei kuitenkaan ole vain sinusta, vaan teistä yhdessä. Sinä et ole vain yksilö, jonka tahto ja halu määrävät tahdin. Kun kumppanisi tahto ei kohtaa omaasi, ongelmat alkavat usein kasaantua. Silloin saattaa tuntua, että lähteminen olisi helpoin vaihtoehto.

Vaikeampi vaihtoehto on tehdä kompromissi. Voit joustaa omista haluistasi hetkeksi ja miettiä asiaa puolisosi näkökulmasta. Mikä on hänelle tärkeää? Voit miettiä, kannattaako kompromissi tehdä yhteisen tulevaisuutenne takia. Ja juuri kun luulit jo antaneesi kaikkesi, voit vielä tehdä tämän pienen muutoksen.

Keskity hänen onneesi omaasi enemmän

Rakkaus tarkoittaa toisen tarpeiden ja onnen laittamista toisinaan omasi edelle. Mikä tekee kumppanisi onnelliseksi? Voitko sinä edesauttaa hänen hyvinvointiaan? Jos keskityt vain oman onnesi ylläpitämiseen ja mietit omia tunteitasi, saatat unohtaa olevasi osa yhteiseen hyvää tähtäävää suhdetta.

Kun suhde on vaikea, tekisi mieli ottaa tilaa ja antaa toisen olla omissa oloissaan. Keskitymme siihen, miltä meistä tuntuu, vaikka kannattaisi keskittyä siihen, mitä näet: teidät. Älä heitä pyyhettä vielä kehään.

Ole osa tiimiänne

Joskus parisuhteen myrsky saattaakin olla vain vesilasin kokoinen. Keskity olemaan osa tiimiä, johon olet sitoutunut. Lopulta on kuitenkin helpompi luovia eteenpäin yhdessä, kun toinen auttaa, tukee ja nostaa yli esteiden, kuin taistella kaiken yli yksin.

Muista kuitenkin, ettei sinun tarvitse tehdä kaikkea, vaan parisuhteessa on aina kaksi osapuolta. Voit kuitenkin tarkastella ensin omaa käytöstäsi ennen kuin vaadit muutosta kumppaniltasi.

Kehu häntä, ole tukena ja anna kaikkesi. Vasta sen jälkeen kannattaa tarkastella tilannetta uudelleen.


Lue myös: Onnellinen parisuhde on tekoja - muista 3 tärkeää tapaa

Lähde: Elite Daily



Kilpailut

Uusimmat