Kuva: Fotolia

Suojaa parisuhteesi uskottomuudelta – viisi keinoa auttavat pitkälle

02.10.2015 23:15 - Heli Thoren

Uskottomuutta ei kannata pelätä, vaan tiedostaa se niin, että pitää omasta rakkaudestaan hyvää huolta.

Pettäminen osuu yleensä siihen kohtaan, kun omassa suhteessa on vaikeaa, itse kaipaa vahvistusta omalle itsetunnolleen tai seksi omassa suhteessa on vähissä. Pettäminen on kuitenkin monen suhteen tuho tai vähintäänkin kova isku ja suhteessa on hyvä tehdä kaikki välttääkseen sen. Familyshare-sivusto keräsi viisi keinoa, joilla oman suhteen voi pelastaa pettämisen uhalta – tai ainakin vähentää sen todennäköisyyttä reilusti.

1. Flirttaile vain puolisosi kanssa

Vältä kuumaa kommentointia ja muuta flirttailua muiden kanssa. Keskitä seksuaalienergia kultaasi. Ystävällisyys ja flirttailu ovat kaksi eri asiaa – miksi sinun täytyisi flirttailla muiden kanssa? Pönkittääksesi omaa itsetuntoasi? Muista, että samalla pelaat kovilla panoksilla: parisuhteellasi.

2. Älä tee mitään, mitä et haluaisi kumppanisi näkevän

Jos teet jotain, josta tiedät kumppanisi pahoittavan mielensä, jätä se tekemättä. Pyri käyttäytymään niin, että käytöksestäsi voi tietää sinun olevan varattu. Muiden vikitteleminen varattuna on kaukana tyylikkäästä ja mukavasta käytöksestä. Jo se, että antaa ymmärtää jotain – vaikkapa yökerhossa flirttaillessasi – voisi tuntua kullastasi kurjalta. Jätä siis moiset teot väliin, ne voivat johtaa joskus myös viattomasta flirtistä tekoihin.

3. Kommunikoikaa

Puhu rakkaasi kanssa – kaikesta. Kerro, kun sinun tekee mielesi saada huomiota muilta. Kerro myös, jos toivoisit seksielämältänne jotakin muuta – puhukaan kumpikin haaveista ja toiveistanne rehellisesti, samalla luotte avoimuuden ilmapiiriä välillenne. Kun suhteessa pystytään olemaan avoimia toisille ja puhumaan myös niistä vaikeammista asioista, rakkaudella on paljon paremmat mahdollisuudet kasvaa ja kukoistaa. Rehellisyys, keskustelutaito ja avoimuus ovat perusta hyvälle suhteelle.

4. Harrastakaa seksiä

Seksi tekee suhteesta parisuhteen, ilman erotiikkaa suhde on ystävyyttä. Seksielämästä huolehtiminen näkyy myös siinä, ettei kummallakaan tule halua käydä vieraissa – ainakaan fyysisen huomioimisen vuoksi. Jos seksiä saa omasta suhteesta, sitä ei tarvitse niin herkästi lähteä hakemaan muualta.

Vaikka hyvään parisuhteeseen kuuluu toki muutakin, on seksi osa sitä. Ja seksielämään pätee edellinen sääntö, mitä avoimemmin puhutte toiveistanne toisillenne, sitä todennäköisemmin saatte tyydyttäviä hetkiä suhteessanne.

5. Puhu rakkaastasi kauniisti

Kun olette yhdessä liikenteessä, huomioi rakastasi kauniilla sanoilla ja teoilla. Puhu hänestä kauniisti myös silloin, kun hän ei ole paikalla. Tämä tuntuu hyvänä energiana välillänne ja syventää kunnioitusta toisianne kohtaan.


Lähde: Familyshare

Kilpailut

Uusimmat