Kuva: Fotolia

Tahdotko parisuhteesi kestävän? Noudata tärkeää neuvoa kommunikoinnissa

30.11.2015 15:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan rakkauden saa todennäköisemmin kestämään, mikäli tietää erään seikan vuorovaikutuksesta.

Kun puhut kumppanisi kanssa ristiriitaisista asioista, kannattaa sinun kiinnittää huomiota äänensävyysi. Tuore Etelä-Kalifornian ja Utahin yliopiston tutkimus vahvisti, että tapasi keskustella vaikuttaa parisuhteesi onnistumiseen tai epäonnistumiseen.

- Pelkästään sanoillasi ei ole merkitystä, vaan se on todella tärkeää, miten sanot asiasi. Tutkimuksemme todistaa, että se pitää paikkansa myös parisuhteeseen, tutkijat kertovat.

Miten parisuhteessa sitten voisi soveltaa tuoretta tutkimustulosta?

- Kysymys ei ole pelkästään omien tunteidesi tunnistamisesta. Tarkkaile sitä, millainen vaikutus sinun tunteillasi on kumppaniisi, tutkija Shrikanth Narayanan neuvoo.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimuksessa nauhoitettiin kahden vuoden ajan yli sata keskustelua pariskunnilta, jotka kävivät parisuhdeterapiassa. Tulosten saamista varten rakennettiin ohjelma, jonka avulla tutkijat pystyivät analysoimaan äänensävyn vaikutusta suhteen onnistumiseen

Tämän jälkeen tutkijat seurasivat pariskuntien suhteen kehittymistä kolmen vuoden ajan. Heidän, jotka reagoivat vastavuoroisesti toistensa sanomisiin, rakkaus säilyi hengissä vielä vuosien jälkeen.

Näin ollen parisuhteessa kannattaa muistaa tarkkailla rakastaan ja kysyä häneltä, miten hän kokee tunteesi ja ajatuksesi.


LUE MYÖS: Pieniä lahjoja, pornoa ja kauniita tekoja - onnelliset parit jakoivat parisuhdevinkkinsä

Lähde: National Deseret News

Kilpailut

Uusimmat