Kuva: Fotolia

Huolehdi rintojesi terveydestä - ota käyttöön 7 päivittäistä tapaa

10.10.2015 14:15 - Emma Ylistalo

Lokakuussa vietetään rintasyövän vastaista kuukautta, kun Roosa nauha -kampanja käynnistyy. Tämä on hyvä hetki huolehtia omien rintojensa terveydestä.

Roosa nauha -kampanjan käynnistyttyä on hyvä kiinnittää huomiota omien rintojensa terveyteen ja niistä huolehtimiseen. Lue alta seitsemän tapaa, joilla voit pitää huolta rintojesi hyvinvoinnista joka päivä.

1. Hiero rintojasi säännöllisesti

Sen lisäksi, että on tärkeä tunnustella rintansa läpi ainakin kerran kuukaudessa varmistuakseen, ettei niistä löydy mitään poikkeavaa, kannattaa niitä myös hieroa säännöllisesti. Hieronta saa veren kiertämään ja tuo sitä rintakudokseen. Tutkimuksen mukaan hieronta voi ehkäistä syöpäsolujen kasvua rinnoissa.

2. Meditoi

Löydä itsellesi sopiva päivittäinen meditaatioharjoitus ja pysy siinä. Tutkimukset osoittavat, että meditaatio auttaa kukistamaan geenejä, jotka edistävät tulehdusta. Tulehdukset taas voivat edistää monia terveyshaittoja.

3. Liiku päivittäin

Liiku päivittäin ehkäistäksesi tukkeutumia kehossasi, sillä ne saattavat estää haitallisten aineiden poistuminsen kehostasi. Fyysinen harjoittelu voi vähentää syöpäriskiä 20-80 prosentilla. Liikunta vapauttaa hormoneja, jotka voivat suojata syövältä, ja se myös auttaa pitämään yllä terveellistä painoa - mikä myöskin osaltaan pienentää riskiä sairastua.

4. Hikoile

Hikoile myrkyt pois kehostasi liikunnalla tai infrapunasaunassa. Tämä auttaa immuunijärjestelmäämme toimimaan entistä paremmin.

5. Juo puhdasta vettä

Vesi kuljettaa tärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja kemiallisia viestejä kehossamme, sekä auttaa vatsaamme toimimaan - mikä onkin paras tapa saada myrkyt liikkeelle kehossa! Puhtaampaa vettä saadaksesi, voit halutessasi laittaa hanaveden esimerkiksi kannuun, jossa se menee suodattimen läpi.

6. Säteile luonnostaan

On myös tärkeää välttää turhia kemikaaleja sekä kotonamme että työpaikalla. Tämä tarkoittaa muun muassa käyttämiäsi siivoustuotteita, vaatteita ja meikkiä. Tutkijoiden mukaan naisten ihonhoitotuotteiden käytöllä on yhteys nousevaan rintasyöpäriskiin. Kiinnitä siis huomiota päivittäin käyttämiisi tuotteisiin ja valitse mielellään sellaisia, jotka eivät sisällä paljon kemikaaleja.

7. Valitse luonnonmukainen

Tavanomaisesti viljellyn ruuan nauttiminen voi nostaa myrkkymäärää kehossamme, sillä se sisältää paljon kemikaaleja. Valitse luomuruoka aina kun se vain on mahdollista, niin pidät kehosi puhtaampana.


Lue myös: Nainen, tunnetko eri syöpien ensioireet? Tarkkaile näitä muutoksia alapäässäsi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat