Kuva: Fotolia

Miten kuukautiskierto vaikuttaa sinuun? Käytä hyväksesi luovat

09.10.2015 23:15 - Pauliina Jokinen

Huono päivä ei välttämättä olekaan vain huono päivä.

Naisen elämä kulkee sykleissä: kuukautiskierrosta seuraavaan. Hormonit heittelehtivät ja vaikuttavat käytökseenne – toisiin enemmän kuin toisiin.

Naisvaltaisella työpaikalla on aina jollakin kuukautiset, mutta et välttämättä osaa kertoa kenellä. Jollakin on muuten vain huono päivä, joku toinen saattaa kiukutella kipujaan. Yksi onkin poikkeuksellisen tehokkaana.

Kuukautiskierrosta kirjan kirjoittaneen Miranda Greyn mukaan kuukautiskierrolla on suuri merkitys siihen, miten hoidamme työtehtäviämme ja teemme päätöksiä. Grey muistuttaa naisten olevan yhtä tehokkaita, ammattitaitoisia ja osaavia kaikkina kuukauden päivinä, mutta kuukautiskierron hormonaalisten vaikutusten ymmärtäminen saattaa tehostaa työskentelyä entisestään, kun omista vahvuuksista on selkeä kuva.

- Jokainen nainen kokee kierron eri vaiheet eri tavoin, joten myös vaikutukset eroavat. Omasta kierrostaan kannattaa olla tietoinen, jotta sitä voi hyödyntää töissä ja kotona, Greyn kuvailee.

Greyn mukaan työtehtävien suorittaminen kierron "oikeina päivinä" saa sinut kokemaan itsesi vahvaksi, onnelliseksi ja onnistutuneeksi.

Ennen ovulaatiota: Dynaaminen vaihe

Miten käyttäydyt? Sinulla on vahva usko itseesi, otat riskejä, opit asioita helposti ja ajattelusi on loogista. Muistat asiat hyvin ja sinulla on hyvä keskittymiskyky. Osaat organisoida, suunnitella ja tutkia asioista.

Miten käyttää hyödyksi? On aika aloittaa jotakin uutta: kirjoita CV, aloita suunnittelemasi dieetti, opettele jotakin uutta töissä tai viimeistele epämukavat hommat.

Tee lista asioista, jotka sinun on hoidettava, jotta saat asiat nopeammin tehtyä. Keskity ajattelua vaativiin hommiin: raportin kirjoittamiseen, strategioiden suunnitteluun tai lue vaikeasti ymmärrettäviä tekstejä.

Ovulaation aikana: Ymmärtävä vaihe

Miten käyttäydyt? Ymmärrät ihmisten tarpeita ja tunteita, olet epäitsekäs ja käytännöllinen. Osaat kommunikoida hyvin ja kuuntelet muita. Autat läheisiäsi ja pidät heistä huolta. Sinusta löytyy poikkeuksellista vahvuutta ja kykyä ratkaista konfliktitilanteita.

Miten käyttää hyödyksi? Ole tiimipelaaja. Luo ja ylläpidä suhteita: sovi tapaamiset tälle viikolle, tapaa asiakkaita ja vie asioita eteenpäin.

Kuuntele, mitä työkavereillasi ja läheisilläsi on sanottavana. Myy omat ajatuksesi heille juuri oikealla tavalla. Auta myös muita saavuttamaan tavotteitaan ja luot hyvää kuvaa itsestäsi.

Ennen kuukautisia: Luova vaihe

Miten käyttäydyt? Olet inspiroitunut ja luova. Osaat ajatella “laatikon ulkopuolelta”, mutta kykenet myös kriittiseen analyysiin, luoviin ratkaisuihin ja asioiden selkeyttämiseen.

Miten käyttää hyödyksi? Juuri ennen kuukautisia energiatasomme ovat alhaalla. Hoidettavat asiat kannattaa tehdä sitä mukaan, kun jaksamista on. Poista to do -listalta kaikki epäolennainen ja keskity tekemään pakollisen asiat mahdollisimman hyvin. Delegoi epäolennaiset tehtävät.

Anna aikaa luovalle ajattelulle, kirjoita ajatuksiasi ylös ja pohdi niitä.

Välttele tapaamisia ja keskity yksin hoidettaviin työtehtäviin, jotta voit työskennellä omassa tahdissasi. Karsi asioita, jotka eivät enää toimi.

Kuukautisten aikana: Suurten linjojen vaihe

Miten käyttäydyt? Sinulla on selkeä käsitys itsestäsi ja toiveistasi. Kykenet laittamaan asiat perspektiiviin ja päästämään turhista asioista irti. Pystyt näkemään asiat positiivisesti, yksinkertaisemmin ja ymmärrät keskeiset tarpeesi.

Miten käyttää hyödyksi? Energiatasosi saattavat edelleen olla alhaalla, joten hoidettavat asiat kannattaa optimoida ja keskittyä asioihin, joiden hoitamisessa olet hyvä.

Keskity suurten linjojen vetämiseen niin töissä kuin kotonakin. Tee rohkeita päätöksiä: nyt sinulla on rohkeutta muuttaa työprojektin suuntaa, palkata työntekijä tai pyytää palkankorotusta (tätä ei kannata tehdä joka kuukausi).

Keskity todellisiin tarpeisiin ja siirry tehtävissäsi seuraavalle tasolle.

Lue myös: Kuukautiset muuttavat jopa ääntäsi - lue erikoiset menkkafaktat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat