Onnellisen elämän salaisuus selvitettiin: Yksi ominaisuus riittää

22.11.2013 11:45 - Heli Thoren

Onnellisuus on monelle elämän tavoiteltavin asia - eikä syyttä. Tutkijat ovat selvittäneet, että sitä sietääkin tavoitella, sillä onnellisuus on onnellisuuden tae.

Onnellisuus ruokkii itseään. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että onnellinen ihminen on tuotteliaampi, luovempi, anteliaampi ja tienaa enemmän rahaa. Onnellisilla ihmisillä on tutkimusten mukaan myös onnettomia parempi vastustuskyky tauteja vastaan. Onnellisuudesta seuraavat asiat ovat siis juuri niitä, jotka ihmiset nimeävät asioiksi, jotka heidät tekevät onnelliseksi. Kyseessä on siis onnellisuuden kehä.

Tutkijat kehottavatkin pyrkimään onneen kaikin keinoin, koska onni tuo mukanaan elämään pelkästään hyviä asioita. Ongelmana on, että onnellisen mielentilan ylläpitäminen ei aina ole helppoa. Vastoinkäymiset, pettymykset ja muut elämän haasteet ovat haasteita onnellisuudelle.

Tutkijat ovat kuitenkin löytäneet tiettyjen arjen toimien ja onnen välillä yhteyden. Jos esimerkiksi harrastaa liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä, on sen todettu lisäävän onnellisuutta. Kaiken kaikkiaan tukijat kehottavat ihmisiä omistamaan aikaa asioille, jotka tekevät onnelliseksi. Koska kaikki muu hyvä seuraa perässä.

Lähde: Howlifeworks.com

Kilpailut

Uusimmat