Kuva: Fotolia

Pidätkö hiuslenkkiä ranteessasi? Varoittava tositarina kannattaa lukea

01.12.2015 18:45 - Senni Loikala

Uutislähetyksessä kerrotaan, että hiuslenkkejä kannattaa pitää löysällä ranteessa vain lyhyitä aikoja.

Yhdysvaltalainen WLKY32-kanava kertoi uutisislähtetyksessään, mitä ranteen ympärillä pidettävistä hiuslenkistä voi huonossa tapauksessa seurata. Audree Kopp joutui kokemaan hiuslenkin aiheuttaman infektion ja jakoi kokemuksensa lähetyksessä.

- En uskonut sitä aluksi. Ajattelin, että se olisi hämähäkin purema tai jotakin muuta, eikä se olisi hiuslenkin aiheuttama, Kopp kertoo.

Kaikki lähti siitä, kun Koppin ranteeseen nousi paise. Tuolloin hän ei vielä osannut arvata, että syy löytyisi hänen kädessä olleesta nauhasta.

- Paise vain jatkoi kasvamistaan suuremmaksi, punaisemmaksi ja pahemmaksi, hän sanoo.

Koppin saama antibioottikuuri ei tehonnut paiseeseen. Pian nainen hakeutui päivystykseen ja sai kuulla, että ranne tarvitsisi kirurgisen operaation. Jos Kopp olisi tullut lääkäriin myöhemmin, olisi tilanne saattanut äityä vielä pahemmaksi.

- Luojan kiitos tulin ajoissa tai olisin saattanut saada verenmyrkytyksen, hän sanoo.

Lääkärin näkemys

Lääkäri Amit Guptan mukaan paise syntyi todennäköisesti siitä, että Koppin hiuslenkistä pääsi bakteereja hänen ihonsa alle ihohuokosten ja karvatuppien välityksellä. Tämä laukaisi ärhäkän tulehduksen ranteessa.

- Olkaa varovaisia, ettette kiedo kaikkia hiuslenkkejä ranteisiinne. Se voi aiheuttaa ongelmia ihoon. Se voi aiheuttaa tulehduksen, Gupta sanoo.

Jos tahdot pitää hiuslenkkiä kädessäsi, suosittelevat lääkärit, että lenkki olisi löysällä. Siinäkään tapauksessa niitä ei kannata pitää ranteessa pitkiä aikoja. He myös suosittelevat pesemään hiuslenkkejä säännöllisesti.

Katso alta uutisointi tapauksesta.



LUE MYÖS: Poninhäntä näyttää parhaalta tietyssä kohtaa päätäsi - lue, miten löydät oikean paikan

Lähde: CBS Philly

Kilpailut

Uusimmat