Kuva: Fotolia

Tuore tutkimustulos: Yksinäisyys sairastuttaa

27.11.2015 19:15 - Senja Rapila

Vieraile isovanhempiesi luona useammin, sillä uusi tutkimus väittää, että yksinäisyys voi aiheuttaa myös vakavampia sairastumisia.

Yksinäisyys voi tuntua kurjalta, mutta se voi myös sairastuttaa sinut - kirjaimellisesti. Chicagon yliopiston tutkijat ovat nyt tutkineet 141 ihmisen veri- sekä virtsanäytteitä pidemmällä aikavälillä, ja etsineet niistä yksinäisyyden ja sairauksien yhdistäviä tekijöitä.

Tutkimuksesta selvisi, että yksinäisemmillä ihmisillä oli korkeammat noradrealiiniarvot. Kyseinen arvo kertoo valkosolujemme määrästä. Korkeat noradrealiiniarvot aiheuttavat sen, että keho ei pysty  suojautumaan vilustumiselta tai muilta infektioilta.

Yksinäisyys aiheuttaa myös stressiä, joka tunnetaan suurimpana vastustuskyvyn alentajana. Stressi aiheuttaa todella paljon erilaisia terveysongelmia.

Joten tärkeää onkin pitää yllä sosiaalisia kontakteja, viettää aikaa ystävien kanssa ja vierailla myös sellaisten ihmisten luona, jotka saattavat olla hieman eristäytyneitä muusta maailmasta. Muun muassa isovanhempien luona vieraileminen kannattaa aina. Tämä on hyväksi sinun omalle terveydellesi, ja voi suojata sinua talven flunssakaudelta.

Lue myös: Särkynyt sydän voi todellakin tappaa

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat