Kuva: Fotolia

Tutkimus: Koiran ja omistajan sydämenlyönnit peilaavat toisiaan - hyväksi molempien terveydelle

03.05.2016 16:45 - Senja Rapila

Uuden australialaisen tutkimuksen mukaan koiran omistaminen on todellakin hyväksi terveydelle, sillä se vaikuttaa sydämen toimintaan.

Koira on ihmisen paras ystävä, niin sanotaan. Uudesta tutkimuksesta selviää, että koira on todella omistajalleen jopa niinkin läheinen, että molempien sydämet lyövät samaan tahtiin. 

Koiran ja omistajan välinen vahva side vaikuttaa tähän ilmiöön huomattavasti, sillä tutkimuksessa huomattiin, kun koira ja omistaja viettävät aikaa yhdessä, molempien sydämenlyönnit hidastuvat ja samalla alkavat lyömään samaan tahtiin. Tämä todistaakin sen, että koiran omistaminen on hyväksi sydämelle - niin omistajan kuin koirankin.

Miten tutkimus toteutettiin?

Tutkimus toteutettiin niin, että kolme koiranomistajaa erotettiin koiristaan ja myöhemmin heidät saatettiin takaisin yhteen. Niin omistajat kuin koiratkin liitettiin sydänmonitoreihin, jolloin heidän sydämensykkeitään pystyttiin seuraamaan tarkasti jälleennäkemisen aikana.

- Koiranomistajan ja koiran sydämien sykkeissä oli hyvin samankaltainen kaava, tutkimusta johtanut tutkija Mia Cobb kertoi Huffington Post Australialle.

Kun tiimi odotti näkevänsä pelkästään sydämenlyöntien hidastumisen, he yllättyivät siitä, kuinka omistajan ja koiran sydämenlyönnit peilasivat toisiaan niin tarkasti.

- Kun heidät yhdistettiin jälleen, ensimmäisen minuutin aikana jokainen sydämenlyönti asettautui miltei samaan linjaan.

Eli mikäli omistat koiran, vietä sen kanssa mahdollisimman paljon aikaa, sillä tämän tutkimuksen perusteella se vaikuttaa sydämesi terveyteen vain positiivisella tavalla. 

Lähde: Metro

Lue myös: Lammas syntyi ilman turkkia - palelu estettiin suloisella tavalla, katso

Lue myös: Suomalaiset paljastavat fobiansa: "Pelkään kuollakseni siltoja"

Kilpailut

Uusimmat