Terveys ja hyvinvointi

30.03.2012 19:00

Katselukerrat: 16 869

Helsingin Wanhassa Kauppahallissa juustokauppaa pitävä Tuula Paalanen kertoi Voicelle, että homejuusto - valmiista homeesta huolimatta, voi homehtua syömäkelvottomaksi.

- Juusto, kuin juusto homehtuu, jos sitä pidetään huonoissa olosuhteissa. Usein juustoa pidetään jääkaapissa muovikelmussa, mikä ei ole hyvä tapa. Kelmu ei hengitä ja kun jääkaapissa muodostuu kosteutta, se aiheuttaa hometta. Juustoa kannattaakin säilyttää esimerkiksi voipaperiin käärittynä.

Paalanen muistuttaa, että homejuustoa leikatessa juusto "suojelee itseään" ja juuston makua tuova home leviää myös leikkauskohtaan. Tästä ei luonnollisestikaan ole mitään haittaa.

- Mitä säilyvyyteen tulee, sinihomejuusto säilyy valkohomejuustoa paremmin, sillä se on niin suolaista.

Homejuuston kypsytys tapahtuu pensselihomeiden avulla. Sinihomejuustojen homekasvusto on sinertävää, kun taas valkohomejuustossa homeen annetaan kasvaa juuston pinnalla päivien tai viikkojen ajan, jolloin juustoon pinnalle muodostuu homekerros.