Kuva: Fotolia

Yleisimmät raskausmyytit kumottiin - lue totuudet väitteiden takana

08.02.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Orgasmi helpottaa raskaaksi tulemista ja asennolla on väliä lasta hankittaessa, sanotaan. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin.

Lapsen hankkimiseen liittyy paljon erilaisia oletuksia ja myyttejä. Lue alta totuudet näiden takaa.

Myytti: Jos harrastat seksiä 14 päivää kuukautisten jälkeen, tulet luultavasti raskaaksi.

Totuus: Tämä voisi pitää paikkansa täydellisessä maailmassa, jossa kuukautiskierto olisi aina 28 päivää. Suurimmalla osalla naisista näin ei kuitenkaan ole. Ei siis kannata laskea kaikkea tämän yhden päivän varaan.

Myytti: Jos saat ensimmäisen lapsesi helposti, seuraavienkin saaminen pitäisi olla helppoa.

Totuus: Vartalosi muuttuu koko ajan tarkoittaen myös stiä, että hedelmällisyytesi saattaa laskea. Asiassa on myös kääntöpuoli. Jotkut naiset, joilla on ollut vaikeuksia saada ensimmäistä lasta, saattavat kokea seuraavat helpommiksi. Tämä riippuu siis täysin jokaisen omasta kehosta.

Myytti: Niin kauan kun olet alle 35, olet hyvin lisääntymiskykyinen.

Totuus: Pitää paikkansa, että naisen hedelmällisyys alkaa laskea 35 ikävuoden jälkeen, mutta se ei tarkoita, että kaikki nuoret naiset tulisivat raskaaksi helposti ja nopeasti. Naisilla on useimmiten parhaimmanlaatuiset munasolut 20-vuotiaina, mutta esimerkiksi sperman laatu voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista millä iällä tahansa.

Myytti: Tarvitset orgasmin tullaksesi raskaaksi.

Totuus: Orgasmi voi auttaa hedelmöittymistä, mutta se ei ole pakollista. Idea on siinä, että se auttaa kohtuasi supistumaan, mikä helpottaa sperman kulkua munanjohtimiin nopeammin. Mutta voit varmasti tulla raskaaksi myös ilman orgasmia.

Myytti: Alkoholin juominen vahongoittaa hedelmällisyyttä.

Totuus: Ei, jollet juo ylenpalttisesti. Liian usein ja liian paljon juominen voi tehdä kierrostasi epäsäännöllisen, joka voi vahingoittaa mahdollisuuksiasi hedelmöityä. Mutta muutama lasillinen viiniä silloin tällöin ei pitäisi aiheuttaa samaa.

Myytti: Asento, jossa nainen on päällä seksin aikana auttaa hedelmöittymiseen.

Totuus: Teorian mukaan tietyt asennot voivat auttaa spermaa pääsemään munasolun luo. Suurimmalla osasta naisista kohdunkaulan limat ovat kuitenkin tarpeeksi tehokkaita hoitaakseen homman asennosta riippumatta.

Myytti: Jokapäiväinen seksin harrastaminen lisää mahdollisuuksia tulla raskaaksi.

Totuus: Jos seksi ei tapahdu ovulaation kanssa samaan aikaan, ei ole väliä kuinka usein harrastat sitä. Yleisesti seksin harrastaminen joka toinen päivä ovulaation aikana auttaa lisäämään mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi. Miehillä on myös rajallinen määrä spermaa, joten liiallinen määrä seksiä ei hyödytä tässäkään mielessä.

Myytti: Jos tulet raskaaksi kierron alkuvaiheessa, saat todennäiköisemmin tytön.

Totuus: Kun kyse on perinteisestä lapsen tekemisestä, et voi vaikuttaa lapsesi sukupuoleen. Tosin on uutisoitu, että jossain hyvin kalliissa koeputkihedelmöityksissä tämä olisi mahdollista.


Lähde: Pure Wow

Lue myös: Onko kotona synnyttäminen turvallista? Tutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat