Anteeksi mitä? Miehen amputoitu jalka päätyi valaisimeksi

24.09.2014 15:00 - Senni Loikala

Hollantilaisen miehen amputaatiotarina saa aikaan suurta kummastusta.  

Kun hollantilainen Leo Bonten joutui kuulemaan jalkaansa koskevasta amputaatiotuomiosta, hän sai spontaanin idean. Teenpä amputoidusta jalastani lampunjalan!

Bontenille tuli kuitenkin mutkia matkaan. Ei ollut lainkaan itsestäänselvää, että jalka kuuluisi hänelle enää amputaation jälkeen. Sairaalan ohjeistusten mukaan henkilökunnan tulee huolehtia amputoitujen ruumiinosien päätymisestä polttouuniin.

Mies kuitenkin veti pidemmän korren ja sai luvan pitää amputoidun jalkansa. Kun Bonten toipui leikkauksesta, patologi Frank van de Goot huolehti amputoidun jalan säilytyksestä ja valosuunnittelija Willem Schaperkotter työsti lamppua.

Omasta ruumiinosasta tehdyn lampun näkeminen jännitti Bontenia. Kun hän ensimmäisen kerran piteli lamppua kädessään, tuntui se painavalta ja muoviselta.

Kun Bonten joutui myöhemmin taloudellisiin vaikeuksiin, pisti hän kyseisen lampun myyntiin eBay-internethuutokauppaan. Lähtöhinnaksi mies asetti 100 000 euroa. Myyntikohde kuitenkin poistettiin, sillä yrityksen säädökset kieltävät ruumiinosien kauppaamisen.

Kuvia lampusta ja jalasta löydät täältä.

Lue myös: John Lennonin hammas myytiin huippuhintaan

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat