Mies on syönyt pizzaa 25 vuotta, joka päivä: "Terveellisyys ei kiinnosta, pizza on osa minua"

18.07.2014 12:10 - Laura Sulkava

Voisi kuvitella, että jokapäiväinen pizza saa ulkomuodon kasvamaan. Amerikkalainen mies näyttää kuitenkin aivan normaalipainoiseta, vaikka pizzansyönti on hänelle rutiini.

Viimeisen 25 vuoden ajan amerikkalainen Dan Janssen on syönyt pizzan tai jopa useamman päivässä. Jokainen ateria ei sisällä pizzaa ja mies korostaa, ettei ole eläin, vaan syö vain pizzan käsin. Hän haluaa laajentaa ruokavaliotaan, mutta tietää, että pizza tulee olemaan osa häntä ja hänen elämäänsä aina.

- Pidän paljon pizzasta, en tiedä mistä se juontaa juurensa. Rakastan pizzaa.

Janssenin vaimo on käskenyt miestään menemään terapeutille puhumaan ruokaongelmastaan. Mies ymmärtää vaimonsa näkökulman ja sen, että on erikoista tuntea vastenmielisyyttä muille normaaleja ruokia kohtaan.

- En pidä vihanneksista. Miksi pizzassani olisi sieniä, jos kerran pidän perinteisestä juustopizzasta. En tarvitse muita täytteitä.

Psykologi Greg Chanssonin kertoo, että vastenmielisyys ruokaa kohtaan tai pizzan syöminen ei ole itsessään ongelma. Siitä tulee ongelma sitten, kun se alkaa vaikuttamaan elämään. Syy tavan taustalla löytyy usein lapsuuden tapahtumista.

Janssen ei ole kiinnostunut terveellisyydestä, vaikka hän sairastaa diabetestä. Hän kertoo annostelevansa insuliiania siten, ettei tarvitse huolehtia epäterveellisestä ruuasta.

- Kaikki kuolevat. Minä kuolen pizza mahassani ja onnellisena.

Janssenista on tehty 15 minuutin mittainen lyhytelokuva. Englanninkielisen Pizza King -videon voit katsoa alta.

Kilpailut

Uusimmat