12 outoa eläinfaktaa, joista vain harva tietää

04.09.2015 12:15 - Reetta Haverinen

Olet ehkä kuullut, että kissat putoavat aina jaloilleen ja että pingviinit eivät osaa lentää, mutta monista eläimistä on paljastunut paljon näitäkin knoppeja mielenkiintoisempia seikkoja, joista vain harvat tietävät.

Jos tahdot parantaa yleissivistystäsi ja päästä joskus näpäyttämään työpaikan kaikkitietävää neropattia, kannattaa sinun lukaista läpi alla oleva lista. Seuraavia faktoja ei opetettu koulussa maantiedon tunnilla:

1. Pandoilla ei ole tiettyä "nukkumispaikkaa". Nämä bambunsyöjät nukahtavat silloin kun siltä tuntuu, missä ikinä ne sillä hetkellä sattuvatkaan olemaan.

2. Lehmillä on parhaita ystäviä aivan kuten ihmisilläkin. Kun "lehmäbestikset" erotetaan toisistaan, ne tulevat stressaantuneiksi.

3. Elefantit eivät pysty hyppäämään.

4. Kun koirat ovat iloisia, ne heiluttavat häntäänsä oikealle. Surulliset hauvat viuhtovat hännillään vasemmalle.

5. Kotikissat pystyvät juoksemaan lujaa. Ne voittaisivat kilpailussa jopa Usain Boltin, joka pitää hallussaan 100 ja 200 metrin pikamatkojen maailmanennätyksiä.

6. Sian sydämillä on korvattu elinsiirroissa myös ihmisten sydämiä.

7. Tiikereiden jalat ovat niin voimakkaat, että ne pysyvät jalkeillaan jopa kuolleina.

8. Lampaat osaavat hoitaa itseään, kun ne tuntevat itsensä kipeiksi. Lampaiden tiedetään syövän tiettyjä parantavia kasveja, jotta niiden olo paranisi.

9. Urospingviinit antavat naaraspuoliselle lajikumppanilleen pikkukiven huomionosoituksen merkiksi. Jos naaras ottaa kiven vastaan, tulee eläinkaksikosta pariskunta.

10. Vastasyntyneet ketunpoikaset painavat 100 grammaa. Kaikenlisäksi ne ovat kuuroja, sokeita ja liikuntakyvyttömiä. Siten kettuemon täytyy olla pentujen luona kaiken aikaa. Ruoan hankinta ja emon ravitseminen jäävät kokonaan urosketun harteille.

11. Jänikset näkevät eteen, sivuille ja taakseen. Niillä on harvinaislaatuinen panoraamanäkö.

12. Seeprat osaavat kommunikoida toistensa kanssa korviaan liikuttamalla.


Lue myös: Nämä eläimet päihittävät helposti olympialaisten ennätysten tekijät

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat