15 asiaa, jotka vain kirja-addiktit ymmärtävät

19.12.2014 10:15 - Reetta Haverinen

Kuulutko sinäkin niihin ihmisiin, jotka kulkevat kirja kädessä paikasta toiseen ja käyttävät kirjastokorttia pankkikorttia ahkerammin?

Monet tietävät sen tunteen, kun hyvä kirja vie mennessään ja ajantaju katoaa. Opusta ei voi laskea alas ja jopa väsymys ja nälkä unohtuvat jännittävien juonenkäänteiden parissa.

Lukeminen on monille rakas harrastus, mutta monille se on jopa elämäntapa. Vain ahkerimmat kirjastossa kävijät ymmärtävät seuraavia tilanteita, jotka ovat taatusti tuttuja monille lukutoukille:

1. Toivot juna- tai bussimatkan jatkuvan jatkumistaan, jotta saisit jatkaa kirjasi lukemista. Päätepysäkin lähestyminen alkaa ahdistaa, sillä et tahdo päästää silmiäsi irti kirjan sivuista.

2. Kun hyvä kirja loppuu, tiput suunnattomaan tyhjyyteen. Kirjan jälkeen et tiedä, mitä tekisit seuraavaksi.

3. Selaat kirjasuositteluja ja kirjakauppojen uutuuksia tuntitolkulla, jotta löytäisit itsellesi sopivaa luettavaa.

4. Saatat itkeä ääneen, kun lukemassasi romaanissa tapahtuu jotain koskettavaa.

5. Ole häpeissäsi, jos käyt katsomassa elokuvan ennen kirjan lukemista, jonka pohjalta leffa on tehty.

6. Listasi kirjoista, jotka haluaisit lukea, on loputon.

7. Kannat aina kirjaa mukanasi. Jos esimerkiksi ystäväsi myöhästyy tapaamisestanne, voit aina kuluttaa aikaasi romaanin parissa.

8. Jos aloitat kirjasarjan lukemisen, sinun on pakko lukea kaikki ilmestyneet teosket. Vaikket edes pitäisi kirjasarjan ensimmäisestä osasta, et vain voi jättää sarjan lukemista puolitiehen.

9. Ärsyynnyt, kun joku häiritsee lukemistasi. Pulssisi nousee varsinkin silloin, kun luet tekstiä tabletilta tai puhelimen näytöltä ja joku keskeyttää sinut jatkuvasti.

10. Voit vaikka kävellä ja lukea samaan aikaan, kun kirjassa tapahtuu jotain todella jännittävää. Et vain voi lopettaa ja ahmit tekstiä silmilläsi vaikka keskellä ruuhkaista ostoskeskusta.

11. Saatat uppoutua romaanin pariin kahvi- tai lounastauoillasi.

12. Pakkaat lomamatkalle mukaasi vähintään viisi romaania. Sinun matkalaukussasi kengät eivät vie tilaa, vaan suurimman osan laukun alasta on kirjojen vallassa.

13. Tunnet olevasi sairasloman tarpeessa, kun lukemassasi kirjassa tapahtuu jotain järkyttävää.

14. Tunnet itsesi turhautuneeksi, kun kukaan ystävistäsi ei ole lukenut paljon ajatuksia herättänyttä kirjaa, jonka sait juuri loppuun. Tahtoisit keskustella romaanista ja sen juonenkäänteistä jonkun kanssa.

15. Hyvän kirjan uudelleen lukeminen on nautinto, josta et saa tarpeeksesi. Huomaat uudella lukukerralla kirjan juonessa aina uusia yksityiskohtia, joita et ole aiemmin hoksannut.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat