Kuva: Fotolia

20-vuotias nainen esitti lääkäreille vaatimuksen: "Olen epätoivoinen, haluan kohdunpoiston"

27.05.2016 16:15 - Tiina Svensk

Kolmatta lastaan odottava äiti on varma, ettei halua enää enempää perheen lisäystä.

Charlotte Peers, 20, tuli ensimmäisen kerran raskaaksi 15-vuotiaana. Esikoispoika sai pikkuveljen vain puolitoista vuotta myöhemmin, ja nyt nuori äiti odottaa kolmatta lastaan - huolimatta siitä, että hän on käyttänyt koko ajan säännöllisesti ehkäisyä.

Vaikea raskausaika on täynnä kipuja

Peers kärsii erikoisesta sairaudesta, joka vaikeuttaa raskausaikaa huomattavasti: hänen istukkansa ei kiinnity normaalisti, vaan leviää laajemmalle alueelle kohdussa. Lisäksi normaali synnytys on mahdoton, ja lapsi on saatettava maailmaan aina keisarinleikkauksella.

Toistuvat raskaudet tekevät tilasta vakavamman, ja toinen raskaus oli Peersille erityisen raskas. Istukka tukki kohdun kaulan lähes kokonaan, ja kiinnittyi kohdun seinämiin normaalia voimakkaammin. Raskauden loppupuolella vanhan keisarinleikkausarven kivut kovenivat, ja nainen joutui sairaalaan toimenpiteeseen, jossa istukka leikattiin irti leikkausarvesta.

Raskauksien lisäksi Peers on saanut useampia keskenmenoja, jotka johtuvat naisen mukaan siitä, että hän on liian hedelmällinen. Peers on kokeillut eri ehkäisymenetelmiä kondomista pillereihin, mutta mikään keino ei tunnu olevaan tarpeeksi vahva.

Raskaaksi lähes heti synnytyksen jälkeen

Peers päätti anoa sterilisaatiota tultuaan raskaaksi vain neljä kuukautta viimeisimmän synnytyksen jälkeen. Kahden pienen pojan isä, Peersin nykyinen kumppani tukee nuorta naista päätöksessä, sillä kumpikaan ei hyväksy aborttia mahdollisten raskauksien tullessa uudelleen kohdalle:

- Olen epätoivoinen, ja haluan kohdunpoiston kolmannen raskauteni jälkeen. Haluan varmistaa, etten tule enää koskaan raskaaksi, Peers toteaa.

Lääkärit eivät kuitenkaan suostu poistamaan naisen kohtua, sillä huolimatta raskausajan ongelmista Peers on muutoin terve:

- Lisäksi lääkärit pelkäävät, että haluan tulevaisuudessa vielä lisää lapsia. Mutta uskokaa vain, kolmessa on varmasti tarpeeksi tekemistä minulle, Peers vakuuttaa.

- Tällä hetkellä elätän lapseni veronmaksajien rahoilla. Uskon, että kohtuni poistaminen tulee valtiolle halvemmaksi kuin se mahdollisuus, että lisääntyisin tällä tahdilla vielä tulevaisuudessakin.

Lue myös: "Äiti, ethän sinä koskaan kaadu?"

Lähde: Sun

Kilpailut

Uusimmat