Suomalainen huippumalli joutui kansallismielisen järjestön mainoskasvoksi: "Törkeää!"

09.08.2016 15:00 - Mikko Räsänen

Mallitoimisto Paparazzin toimitusjohtaja Laila Snellman yllättyi, kun hänen suojattinsa kuva päätyi Suomi ensin! -järjestön banneriin.

Maahanmuuttokriittinen Suomi ensin! -järjestö on käyttänyt mainonnassaan luvatta suomalaisen huippumallin Anna-Sofia Ali-Siston kuvaa. Järjestö on luonut Suomalaisten turvallisuus ensin -tapahtuman, jonka mainoskuvaksi on laitettu Suomen lippu ja siihen pikkutytön ja kahden naisen kuvat. Toinen naisista on Huippumalli haussa -voittaja Anna-Sofia ja lipun päälle päätynyt kuva on tuon tv-ohjelman promokuvia.

Anna-Sofia kuuluu Suomen suurimman mallitoimiston Paparazzin listoille. Radio Novan iltapäivää juontavat Anssi Honkanen ja Niina Backman tavoittivat Paparazzin toimitusjohtajan Laila Snellmanin, joka kertoo, ettei Anna-Sofian kuvan käyttämisestä tässä yhteydessä ole kysytty lupaa.

- Tämä on tosi törkeää. Meiltä ei todellakaan ole kysytty lupaa, Snellman kertoo, Honkasen ja Backmanin haastattelussa.

- Pitää ottaa selvää, mistä tässä on kyse. Emme missään nimessä halua olla tuollaisella sivustolla mukana. Törkeää kuvankäyttöä. Snellman jatkaa.

Suomi ensin! -järjestö on viime aikoina ollut paljon otsikoissa. Ryhmä järjesti Itäkeskuksessa mielenosoituksen, jota monet kuvailivat avoimen rasistiseksi. Järjestön puuhamiehet ovat kuitenkin kiistäneet rasismisyytökset ja kertoneet tavoitteekseen muuttaa ryhmä puolueeksi ja saada Suomi eroamaan EU:sta.

Alla kuva, josta kohu syntyi.

Alkuperäinen Anna-Sofian kuva oli mediassa laajasti esillä 2011. Se on nähtävillä esimerkiksi Iltalehden uutisessa täällä

Anssi Honkanen ja Niina Backman juontavat Radio Novan iltapäivää. Liity heidän Facebook-ryhmäänsä täällä.

Anna-Sofian mallikansio on nähtävissä Paparazzin sivuilla täällä

Kilpailut

Uusimmat