Kuva: Fotolia

Etkö pelkää pimeää? Katso hyytävät kuvat ja mieti uudestaan

23.03.2017 22:00 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Kuvissa ja niihin liitetyissä teksteissä on elementtejä, jotka saattavat saada miettimään pimeää eri näkökulmasta.

Moni lapsi pelkää pimeää. Pimeä pelottaa monia aikuisiakin, tai vähintään saa olon levottomaksi. Tutkijoiden mukaan syy on evoluutiossa; aiemmin ihminen oli kaikista turvattomin juuri öisin, kun se ei nähnyt mahdollisesti vaanivia petoja ympärillään. 

Moni aikuinen kuitenkin väittää, että pimeys ei herätä heissä minkäänlaista levottomuuden tunnetta tai pelkoa. Nyt on mahdollisuus testata asiaa. Katso alla olevia kuvia ja lue niiden kuvatekstit. Voitko ne katsottuasi todella väittää, että pimeys saa sinua edes hieman hermostuneeksi?

Kuvittele, että sinun on pakko kävellä sisään rakennukseen, sillä joku perheenjäsenistäsi kutsuu sinua sisältä. Et tiedä, miksi hän on sisällä hylätyssä kirkossa, tai miksi hänen äänensä kuulostaa vaimealta ja surulliselta. Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kävellä sisään...

"Tule vain lapseni, minä odotan sinua", hahmo kuiskaa yhtäkkiä, kun olet ohittamassa autiotaloa metsässä.

Puun alla on iso kolo, josta kuuluu kuiskauksena sinun nimesi. Seuraatko ääntä..?

Yhtäkään ihmistä ei näy missään. Sinun on pakko tankata autosi, tai et pääse kotiin asti. Uskallatko astua ulos autostasi..?

Olet kävelemässä pitkin käytävää, kun kaikki ovet yhtäkkiä menevät kiinni ja päivänvalo katoaa. Ainoa ulospääsy on käytävän päässä, ja siellä näet epäselvän hahmon odottavan sinua.

"Leiki minulla", nukke kuiskaa yhtäkkiä pienen lapsen äänellä ja sanoo nimesi. 

Käytävän pimeästä päästä kuuluu hiljaista kuiskailua. Joku itkee. Kun astut käytävälle, tulee aivan hiljaista. Tunnet, että joku katsoo sinua. Sinun on pakko kävellä käytävän pimeään päähän, sillä se on ainoa tie ulos...

Lue myös: "Haluan kuoria ihosi pois" - kammottavimmat asiat, joita lasten suusta on kuultu

Lue myös: Kauhuelokuvat, jotka saavat niskavillat pystyyn - katso kooste vuoden kammottavimmista julkaisuista

Lähde: Science alert

Kilpailut

Uusimmat