Ainutlaatuinen katsaus kuolemattomien taideteosten syntyyn yllättää - mukana Mona Lisa

21.10.2014 21:00 - Senni Loikala

Huipputeknisten laitteiden avulla pystyttiin selvittämään, miltä kuolemattomat taideteokset ovat näyttäneet tekovaiheessaan. Virheitä on sattunut suurille taiteilijoillekin, ennen kuin teokset ovat löytäneet lopulliset muotonsa.  

Taiteilijat saattavat paneutua yhteen teokseen jopa vuosiksi. Joitakin saattaa ihmetyttää, miten työssä voi kestää niin pitkään. Taiteilijan työ vaatii paitsi suurta lahjakkuutta, niin myös mokien tekemistä. Virheiden tekemisen ja teoksen pitkän työstöajan konkretisoi upealla tavalla tuore kuvasarja, jossa nähdään suurten teosten ennennäkemötäntä historiaa.

Kuvissa nähdään kuolemattomia, suurten taiteilijoiden taideteoksia. Niiden päällä vaihtuvat kuvat paljastavat, millaisia vaiheita teoksessa on ollut sitä tehdessä. Ainutlaatuinen katsaus tekovaiheeseen onnistui läpivalaisu- ja muiden teknisten laitteiden avulla.

Vincent van Goghin maalaaman, pöydällä olevaa kukkavaasia esittävän, teoksen alta paljastuu taiteilijakoulussa tehty luonnostelma kahdesta nyrkkeilijästä. Puolestaan Leonardo da Vincin legendaarisen Mona Lisa -teoksessa kuvatun naisen mystisyys hälvenee hieman, kun pääsee kurkistamaan sen tekovaiheisiin. Naisella vaikuttaa olevan hiukset kiinni, kun lopullisessa teoksessa hänen pitkät kutrinsa ovat auki.

Pääset katsomaan ainutlaatuiset kuvat täältä

Lue myös: 18 erikoisen upeaa pöytää herättävät mielikuvituksen eloon - katso kuvasarja

Lähde: Viral Nova

Kilpailut

Uusimmat