Älä anna pyörää varkaiden käsiin - poliisin neuvoilla pidät fillarista parempaa huolta

18.04.2015 09:15 - Reija Saarinen

Keväällä ja kesällä ihmisten kaivavat jälleen pyöränsä talviteloilta. Ikävä kyllä se houkuttelee piiloistaan myös pyörävarkaat.

Keväällä ja kesällä liikkuminen sujuu sutjakasti pyörän avulla. Siksi monet kaivavatkin viimeistään nyt pyöränsä talviteloilta. Ikävä kyllä pyörien ilmestyminen katukuvaan houkuttelee myös varkaat piiloistaan.

Onneksi pyörän päätymistä vääriin käsiin voi ehkäistä muutamalla harkitulla toimenpiteellä. Suomen poliisin jakamat vinkit kannattaakin siksi ottaa käyttöön hetimiten.

Merkitse heti muistiin pyöräsi tunnistetiedot; merkki, malli, väri, rungon numero sekä mahdolliset erityistuntomerkit ja valokuvaa vielä pyöräsi. Näin pystyt kuvailemaan pyöräsi parhaiten, jos se varastetaan.

1. Hanki vähintään yksi hyvä, tukevantuntuinen ja luotettava merkkilukko. Älä osta halvinta lukkoa.

2. Lukitse aina pyöräsi, vaikka jättäisit sen vain hetkeksi näkyvistäsi.

3. Pidä pyörä lukittuna sekä ulkona että sisällä.

4. Harkitse tarkkaan mihin ja milloin jätät pyöräsi. Avara julkinen paikka, jossa liikkuu ihmisiä, on parempi kuin pimeä sivukuja. Pyörä on parempi jättää yön yli lukittuun tilaan kuin ulos.

5. Käytä kahta erityyppistä lukkoa: U-lukkoa rungon ja takarenkaan lukitsemiseksi telineeseen ja kaapelilukkoa eturenkaan lukitsemiseksi runkoon.

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat