Barbista tehtiin arkiversio - lisävarusteena raskausarpia ja finnejä

20.11.2014 13:56 - Nelly Tatti

Arkisemman barbinuken mukana tulee joukko tarroja, joiden avulla nukesta saa entistä realistisemman. Meneekö hössötys jo liian pitkälle?  

Barbie-nukke on viime aikoina joutunut usein muun muassa feministien ja pienten tyttöjen vanhempien syyniin. Nuken on väitetty antavan epärealistisen kuvan naisista pienille lapsille ja sen pelätään aiheuttavan ulkonäköpaineita nuoresta iästä asti.

Tästä hyvästä Yhdysvaltalainen Nickolay Lamm päätti kehittää oman, realistisemman version kaikkien tyttöjen rakastamasta barbie-nukesta. Lelu nimettiin Lammilyksi ja sillä on tavallisen 19-vuotiaan amerikkalaisen naisen mitat.

Lammily on otettu hyvin vastaan lasten keskuudessa ja monien tyttöjen mukaan nukke muistuttaa heitä siskoistaan tai tädeistään ulkomuotonsa perusteella. Lelu on jo myynnissä omassa nettikaupassaan ja sen lisävarusteisiin kuuluu erilaisten asujen lisäksi tarra-arkki, jolla nukesta saa mahdollisimman realistisen. Tarra-arkki nimittäin sisältää muun muassa finni-, raskausarpi- ja mustelma-tarroja.

Katso kuvia Lammily-nukesta täällä.

Alta näät havainnollistavan videon realistisen ja alkuperäisen Barbien eroista.


Lähde: The Time

Kilpailut

Uusimmat