Emojit kuvastavat eri tunteita kuin luulit - katso, milloin omaa suosikkiasi kuuluisi käyttää

26.05.2015 19:45 - Senni Loikala

Silmät kiinni oleva hymynaama kuvastaa monista iloa, mutta todellisuudessa se ilmaisee huojennusta. Vastaavia tapauksia on vielä lisää.

Älypuhelimiin emojeita suunnitteleva The Unicode Consortium on julkaissut listan 38:sta uudesta kuvaikonista, jotka se suunnitelee ottavansa käyttöön ensi vuoden aikana.

Uutuuksien joukossa ovat muun muassa voisarvea, tanssivaa miestä, prinssiä ja joulumuoria esittävät emojit. Pääset katsomaan kuvat emojikandidaateista täältä.

Kun toteutettavat emojit lyödään lukkoon, pääsevät Apple ja Google tekemään niistä omat persoonalliset versionsa.

Emojien todelliset merkitykset

Emojien rintamalla on vastikään kohistu myös niiden merkityksistä, kun Independent-lehti uutisoi suosittujen emojien tarkoittavan kaikkea muuta, kuin mitä aiemmin ollaan luultu.

Unicoden julkaisun mukaan emoji, jota monet käyttävät ilmaistakseen shokkia tai järkytystä, kuvastaa todellisuudessa sitä, kun tahdotaan pistää "suu suppuun" eli hiljentää toinen tai itsensä.

Emoji, joka ilmaisee monista itkua, onkin tarkoitettu uneliaiksi kasvoiksi. Iloisena pidettyä kuvaikonia puolestaan käytetään oikeaoppisesti ilmaisemaan huojennusta, ja vihaisina pidettyjä kasvoja ilmaisemaan voittoa ja murjotusta.

Pääset katsomaan kuvaikonit ja niiden todelliset merkitykset täältä. Lisää löydät niitä täältä.

Entä mitä suosikkiemojisi kertoo sinusta? Pääset lukemaan täältä.

Lähteet: Independent ja Quartz

Kilpailut

Uusimmat