Hammaslääkäripelko riistäytyi käsistä: Nainen ajautui kammottavaan ratkaisuun

01.06.2015 18:45 - Senni Loikala

Kun Angie Barlowin hampaat alkoivat irtoilla, päätti hän yrittää purukalustonsa hoitamista itse.

Angie Barlow, 48, vältteli yli kymmenen vuotta hammaslääkärillä käyntiä. Kun tupakoivan naisen hampaat alkoivat irtoilla, olisi hänen heti pitänyt hakeutua hoitoon. Pelkonsa vuoksi Angie ei kuitenkaan tehnyt niin.

Nainen turvautui hurjaan ratkaisuun, sillä hän alkoi liimata irronneita hampaitaan takaisin paikoilleen pikaliimalla.

- Kun hammas irtoaa, otan vain vähän liimaa ja yritän pitää sitä paikoillaan, jotta se tarttuu kiinni. Sen ansiosta hampaissani ei ole rakoja, Angie kuvailee vaarallista toimenpidettä, josta hän on sittemmin päässyt eroon.

Liimaus tuhosi noin 90 prosenttia hampaita tukevasta leuan luusta. Lopputulos näytti myös rumalta, koska liima näkyi selvästi hänen hampaissaan.

Äiti kuoli kurkkusyöpään

Angien kohdalla ei kysymys ole tavanomaisesta hammaslääkäripelosta, sillä pelko on juurtunut naiseen hänen äitinsä kohtalon vuoksi.

- Olen aina pelännyt hammaslääkäriä, koska äitini kuoli 34-vuotiaana kurkkusyöpään. Hänen hampaansa alkoivat putoilla ja sitä kautta hän sai tietää syövästä, Angie kertoo.

- Pelko on aina ollut takaraivossani. Olen noudattanut ajattelutapaa, etten vain mene (hammaslääkäriin). En vain tartu puhelimeen soittaakseni aikaa, hän jatkaa.

Hoito kannatti

Lopulta Angie saatiin taivuteltua hoitamaan purukalustonsa kuntoon, vaikka hän joutui pistämään siihen kaikki säästönsä. Nainen sai kuitenkin ruuvattavat tekohampaat, joten hänen hymynsä näyttää kauniilta pitkästä aikaa.

- Minun ei tarvitse pitää käsiäni suullani häpeän takia ja ihmiset ja ystäväni ovat sanoneet, että he ovat huomanneet minun muuttuneen ulospäinsuuntatuneemmaksi, Angie iloitsee.

Angie jakaa tarinansa myös BBC:n The Truth About Your Teeth -dokumentissa. Katso alta pätkä, jossa myös Angie on mukana.


Hoidatko sinä hampaitasi oikeaoppisesti? Käy tarkastamassa täältä.

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat