Happoiskussa kasvonsa menettäneen naisen meikkitutorial puhuttaa maailmalla

04.09.2015 21:45 - Reetta Haverinen

Intialaisen Reshman rohkeus on ihailtavaa. Nainen haluaa tuoda hapon turmelemat kasvonsa julkisuuteen, jotta kaikki tietäisivät, kuinka monet intialaiset naiset joutuvat jatkuvasti pelkäämään oman henkensä puolesta. 

Internet on tulvillaan meikki-videoita, mutta intialaisen Reshman tutoriaali, jossa nainen opastaa muita leidejä kauneuden saloihin, on aivan omaa luokkaansa. Happoiskussa kasvonsa menettänyt nainen jakaa huulimeikkivinkkejään, mutta samalla Reshma myös kertoo, kuinka kauneustuotteiden hankkiminen Intiassa on aivan yhtä helppoa kuin syövyttävän haponkin.

Happoiskun uhri

Vuosi sitten Reshman lanko heitti naisen päälle happoa, joka syövytti kaunottaren kasvot pahasti. Reshma menetti iskussa vasemman silmänsä. Naisen oikea silmä on myös pahasti tulehtunut. Monesti happoiskun syynä on kosto. Miehet saattavat hermostua naisille, jos he vastaavat kosintaan tai seksuaaliseen lähestymiseen kieltävästi.

Nainen tahtoo rohkaista tutorial-videonsa katsojia kirjoittamaan adressin, jonka tarkoituksena on rajoittaa Intian hapon myyntiä, sillä nykyisin syövyttävää ainetta on varsin helppoa saada. Lisäksi happolitra on Intiassa lähes yhtä edullista kuin maitotölkki meillä Suomessa.

Vakava ongelma

BBC:n mukaan happoiskut ovat Intiassa yleisiä. Happoiskuja tehdään maassa joka vuosi jopa tuhat kappaletta. 90% iskujen uhreista on naisia.

Katso Reshman pysäyttävä video alta:



Lue myös: Rehellinen meikkitutorial-video herättelee: "Takaa jokaiselle naiselle arvostuksen elämässä"

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat