Heittäydy nostalgiseksi: 5 asiaa, joita monet ikävöivät elämästään kimppakämpässä

16.09.2014 19:14 - Senni Loikala

Monet ovat asuneet joskus kimppakämpässä. Kokemukset ovat varmasti kirjavia, mutta usein aika kultaa muistot.

Vaikka asuminen kimppakämpässä aiheutti varmasti joskus harmaita hiuksia, niin aika kultaa muistot tässäkin asiassa. Kokosimme asioita, joita monet saattavat ikävöidä kämppiselämästä.

Surkuhupaisat sisustusratkaisut

Kimppakämpissä ollaan usein höllempiä sisustuksen suhteen. Kaiken ei todellakaan tarvitse olla tiptop. Siinä missä omaa kotia laitetaan usein tunnontarkasti, monista kimppakämppien hölmöt ja hauskat sisustusratkaisut saattoivat tuntua ihanan huolettomilta. Kenties jääkaappinne ovi oli vuorattu rumilla magneeteilla tai seinällä oli sinitarralla kiinnitetty kuva kuumasta miesnäyttelijästä.

Lahjakkaat kämppikset

Kun useita ihmisiä asuu yhdessä, todennäköisesti jokaisen lahjat pääsevät käyttöön. Meikkaamisen salat tunteva kämppis saattoi loihtia upeat iltameikit, kasvissyöjä-kämppikseltä on voinut jäädä jonkun käyttöön muutama herkullinen resepti tai lakia opiskellut asukas antoi tärkeitä neuvoja sukuriitoihin. Yksin tai perheen kanssa asuessa samanlaista osaamisen repertuaaria ei ole yhtä helposti saatavissa.

Puolin ja toisin lainaamista

Kämppisten kanssa on helppoa lainata tavaroita, mikä ei kämppiselämän jälkeen enää onnistu. Jos pyykinpesuaineesi pääsi loppumaan, saatoit saada pyykit pyörimään ystäväsi ansiosta. Aina ei välttämättä tarvinnut lähteä videovuokraamoon, sillä kämppiksen elokuvahyllystä löytyi aina jotain hyvää katseltavaa.

Ilot ja surut jaetaan

Kun asutaan yhdessä, tietää väkisinkin toisen elämästä enemmän kuin monet muut. Monet myös saavat menneistä asukkaista tosiystäviä. Useat voivat ikävöidä kämppiselämästä juuri toisten läsnäoloa ja seuraa. Kämppikset saattoivat todistaa kyyneleitäsi epäonnistuneiden treffien jälkeen tai hetkeä, jolloin avasit kirjeen tultuasi hyväksytyksi opiskelemaan rakastamaasi alaa.

Vapauden tunne

Usein kämppisaikaan liittyy voimakas vapauden tunne, sillä elämänvaihetta pidetään usein väliaikaisena ennen esimerkiksi perhe-elämää. Siitä tahdotaan monesti ottaa kaikki irti. Moni ikävöi sitä kämppisaikoina kokemaansa nuoruuden ja vapauden riemua, jolloin kaikki tuntui mahdolliselta.

Lue myös: Kämppiksen seksielämä ja pullistuneet maitopurkit: 10 asiaa, joita et taatusti ikävöi kimppakämpistä

Kilpailut

Uusimmat