Horoskooppimerkkisi kertoo, mikä viini sinulle sopiii parhaiten - katso

24.07.2015 17:45 - Reetta Haverinen

Jos et tiedä, mitä valitsisit Alkossa ostoskoriisi, anna tähtien valita pullo puolestasi: jos olet leijona, valitse hyllyltä laadukasta kuohuviiniä tai hamppanjaa, jos taas tähtimerkkisi on vaaka, kannattaa sinun suunnata suoraan valkoviiniosastolle.  

Elle-lehden astrologikaksoset Tali ja Phira Edut ovat laatineet yhdessä viiniasiantuntija Marissa A. Rossin kanssa hauskan horoskooppimerkkeihin perustuvan viinisuosituslistan, josta jokainen voi tarkistaa omaan luonteeseensa parhaiten sopivan nautintojuomansa.

Katso, mitä sinun kannattaisi kaataa viikonloppuna lasiisi:

Oinas - Oranssiviini

Niin kutsuttu "oranssiviini" (eng. Orange Wine) on saanut nimensä oranssista väristään. Rosén kaltainen viini on kuin valkoviini, joka on valmistettu punaviinin tapaan. Persoonallinen ja astetta erilaisempi viinivaihtoehto sopii erinomaisesti johtajahenkiselle ja kunnianhimoiselle oinaalle.

Härkä - Barolo

Härät nauttivat elämästä ja siten "viinien kuninkaaksi" kutsuttu barolo on nappivalinta härän viinilasiin. Mausteisen hedelmäiset aromit tuovat viiniin uniikin ja hienostuneen vivahteen. Viinin annetaan maustua vuosien ajan, ennen kuin sitä edes toimitetaan kauppoihin. Siten barolo ei todellakaan ole mitä tahansa eväsretkiviiniä.

Kaksoset - Chenin blanc

Kaksoset rakastavat seikkailuja ja kaikki tavanomainen on heidän mielestään tylsää. Siten kaksoset pitävät taatusti chenin blanc -valkoviineistä, joiden vivahteikkaat aromit miellyttävät taatusti myös kaksoset-tähtimerkin edustajia. Viini sopii erinomaisesti niin porsaan kuin sushinkin kanssa, joten siihen on mahdotonta kyllästyä.

Rapu - Zinfandel

Ravut voivat vaikuttaa erikoisilta, mutta kun opit tuntemaan heidät paremmin, opit, että he ovat äärettömän lämminsydämisiä ihmisiä. Siten, jos rapu olisi viini, olisi hän zinfandel-rypäleestä valmistettu punaviini: kun viiniä maistaa heti pullon avaamisen jälkeen, punainen nautintojuoma maistuu ainoastaan alkoholille. Noin puolen tunnin päästä viinin marjaiset ja lakritsinvivahteiset aromit pääsevät kuitenkin oikeuksiinsa ja viini maku muuttu valloittavan pehmeäksi.

Leijona - Shamppanja

Leijonat tahtovat elää elämäänsä täysillä ja ennen kaikkea juhlia! Siten mikään muu kuin shamppanja ei sovi leijonille pätkääkään paremmin. Jos shamppanjapullon tyyris hinta kammottaa, pysyvät leijonat myös varsin tyytyväisinä, jos he saavat lasiinsa cavaa tai proseccoa.

Neitsyt - Pinot noir

Neitsyet ovat tarkkoja ja kiinnittävät huomiota pieniin yksityiskohtiin, siten pinot noir -rypäleestä valmistettu punkku on heille nappivalinta. Pinot noir -rypäleiden kasvattaminen vaatii viinitarhureilta tarkkaa huolenpitoa ja kärsivällisyyttä, sillä rypälelajike on varsin vaativa niin kastelun, valon kuin kasvuolojensakin suhteen.

Vaaka - Riesling

Vaa'at tulevat toimeen kaikkien kanssa. Riesling-viinit kuvaavatkin oivallisesti vaakojen luonnetta: yhdistä minkä kanssa vain, niin kombo toimii taatusti. Riesling sopiikin erinomaisesti niin mausteisten ruokien kuin kevyiden salaattiaterioidenkin pariksi.

Skorpioni - Cabernet sauvignon

Tulisen ja mysteerisen skorpionin kannattaa kaataa lasiinsa cabernet sauvignon -punaviiniä. Viinin kirsikkaiset ja savuiset aromit kietovat monet taian omaisesti pauloihinsa. Salaperäisen aistikas punkku tuottaa harvoin pettymyksen ja sitä on aina vain saatava lasiin lisää ja lisää.

Jousimies - Teran

Jousimiehet ovat sosiaalisia ja rakastavat seurustella ihmisten kanssa. Siten slovenialainen Teran-viini sopii loistavasti jousimiehille. Runsas punaviini, jossa on hitunen luumun ja raudan aromeja on maultaan varsin uniikki. Teran on niin persoonallisen makuinen, että viiniä on pakko maistattaa kaikille tutuille ja tuntemattomillekin.

Kauris - Bordeaux

Bordeaux-viini sopii täydellisesti kauriille. Ajaton, iätön ja hienostunut viini soveltuu kauriin klassiseen makuun. Tämän tähtimerkin edustajat arvostavat laatua, joten Bordeaux-punkku on heille pettämätön valinta.

Vesimies - Luonnonmukaisesti viljelty viini

Vesimiehet ovat maanläheisiä ja kokeilunhaluisia ihmisiä, jotka vannovat ekologisuuden nimeen. Siten vesimiesten mieleen ovat luonnonmukaisesti viljellyt viinit, joiden aidot ja puhtaat maut pitävät vesimiesten makuaistit ja omantunnon äänet tyytyväisinä.

Kalat - Pétillant naturel -viini

Ranskalainen kuohuviini, johon ei ole lisätty sokeria tai hiivaa, sopii hyvin kalojen juhlajuomaksi. Kupliva ja kevyt kuplajuoma ei ole samppanjaa, muttei tavallista kuohuviiniäkään. Kalat tahtovatkin aina erottua joukosta ja tehdä valintoja, jotka miellyttävät vain ja ainoastaan heitä.


Lue myös: Popcorn ja valkkari kuin luodut toisilleen - 8 ennenkuulumatonta, mutta toimivaa viini-ruokakomboa

Lähde: Elle

Kilpailut

Uusimmat