Hukkuneen tytön ihmeherääminen kummastuttaa: Edes lääkärit eivät osaa selittää tapahtunutta

22.09.2015 10:15 - Reetta Haverinen

Pikkuisen Alise-tytön sitkeyttä ei voi kuin hämmästellä, sillä lähellä hukkumiskuolemaa ollut tyttö on toipunut traagiseksi muuttuneen uimaretken tapahtumista täysin. 

Amerikkalainen Jamie Nipper vietti tyttärensä Alisen kanssa tavanomaiselta tuntuvaa kesäpäivää yleisellä uima-altaalla, kun taivaalle kerääntyi ukkospilviä. Vanhempia kehotettiin hakemaan pienokaisensa altaasta, sillä myrsky oli selvästi pian koittamassa.
Nipper ryhtyi hakemaan katsellaan tytärtään vedestä, muttei nähnyt Alisea missään. Nainen syöksyi veteen ja kahlasi hädissään altaassa. Nipper alkoi taatusti olla jo paniikin partaalla, kunnes huomasi vihdoin tyttärensä: Alise kellui elottomana vedessä.

Ei elon merkkejä

Hätääntynyt äiti raahasi tyttärensä nopeasti pois altaasta, mutta tyttö ei osoittanut minkäänlaisia elonmerkkejä. Alise makasi sinisenä ja velttona äitinsä käsivarsilla ikuisuudelta tuntuvan ajan. Nipperin ystävä ryntäsi apuun ja Alisen pulssi mitattiin, mutta sitä ei löytynyt. Naiset eivät voineet tehdä muuta kuin rukoilla ihmettä.

Ihmeherääminen

Oltuaan 12 minuuttia elottomana äitinsä käsivarsilla tyttö virkosi kuin ihmeen kaupalla. Sydän ryhtyi sykkimään ja väri palasi tytön kasvoille. Alise kiidätettiin sairaalaan saman tien. Lääkärit epäilivät, että pitkään kestänyt tajuttomuustila vedessä olisi aiheuttanut aivoihin vaurioita, mutta Alise hämmästytti sitkeydellään kaikki: niin äitinsä kuin lääkäritkin.

Lääkärit ihmeissään

Lääkärit olivat virkoamisesta ihmeissään. He eivät osaa selittää, kuinka tämänkaltainen toipuminen voi olla mahdollista: aika, jonka pikkuinen oli veden varassa, voi helposti viedä hengen.

Jos hukkumiskuolemalta kuitenkin vältytään, voi tilanne, jossa aivot eivät saa happea pitkään aikaan, aiheuttaa kehoon vakavia vaurioita. Aivojen pitkä hapettomuusjakso vie ihmiseltä helposti esimerkiksi puhe- tai liikuntakyvyn ja taitojen takaisin opettelu vie aikaa. Alise kuitenkin puhuu, laulaa, pomppii ja kirmaa pitkin kotinsa pihanurmea kuin kuka tahansa pikkutyttö, vaikka traagisista tapahtumista ei ole kulunut kuin tovi.

Alla näet uutisvideon aiheesta:

Lue myös: Miehen laulu kuolevalle vaimolle herkistää: "Rakastan sinua"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat