IS: Suomalaistutkimus: "Älykkäät naiset eivät tee lapsia"

11.07.2013 08:45 - Rea Tallgren

Suomalaiset ovat tyhmentyneet huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Oulun yliopiston dosentti Edward Dutton sanoo, että tyhmentyminen johtuu osittain siitä, että tyhmät ihmiset lisääntyvät enemmän kuin älykkäät, kertoo Ilta-Sanomat.

Suomalaisten älykkyysosamäärä nousi tasaisesti vuoteen 1997 asti, mutta nyt suomalaisten älykkyys on kääntynyt laskuun. Asia käy ilmi Edward Duttonin ja Richard Flynnin tutkimuksesta A negative Flyyn effect in Filand 1997-2009. He tutkivat Suomen armeijan alokkaillaan vuosikausia teettäneen peruskokeen tuloksia ja huomasivat, että kokeessa pärjätään koko ajan heikommin.

Duttonin mukaan suuri selitys ÄO-tulosten laskemiseen on se, että eurooppalaisten hedelmällisyys on heikentynyt. Perimän rappeutuminen johtuu osittain juurikin siitä, että teollinen vallakumous toi naiset työelämään.

- Älykkäät naiset eivät tee lapsia, vaan keskittyvät elannon hankkimiseen ja urakehitykseen, mies sanoo.

Älykkyydestä vain 30 prosenttia johtuu ympäristöstö, ja loput 70 perintötekijöistä. Duttonin mukaan tämä selittää tyhmentymistä juuri siten, että vähemmän älykkäät ihmiset tekevät enemmän lapsia kuin älykkäät.

Myös muualla Euroopassa ollaan nykyään tyhmempiä kuin ennen. Osa tästä selittyy ihmisten hidastumisella.

- Älykkyys kulkee käsi kädessä ihmisen reaktionopeuden kanssa. Reaktionopeus on hidastunut ihmisillä yli sadassa vuodessa, mies summaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Uutinen päivitetty klo 15:10.

Kilpailut

Uusimmat