Kammottava haaste leviää Facebookissa? Nuoret "katoavat" vuorokausiksi

06.05.2015 08:15 - Rea Tallgren

Poliisi on huolissaan tuoreesta ilmiöstä, jossa nuoret etsiytyvät "maan alle" vain testatakseen, onko heidän mahdollista pysyä löytymättömissä kolmen vuorokauden ajan.

Vanhempien suurin pelko on monesti se, että oma lapsi katoaisi. Valitettavasti kaikki lapset eivät tätä ymmärrä, vaan leikittelevät ajatuksella siitä, miltä tuntuisi kadota teille tietämättömille.

72 tuntia kadoksissa

Game of 72 on sairas ja huolestuttava ilmiö, jossa nuoret hankkiutuvat niin hyvään piiloon, ettei heitä onnistuta löytämään kolmeen vuorokauteen.

Vanhemmat ovat sydän syrjällään, kun nuoriin ei saada yhteyttä eikä heidän olinpaikastaan tiedetä yhtään mitään. Haasteen aikana kerrotaan olevan erityisen tärkeää, ettei yhteenkään läheiseen saa ottaa yhteyttä. Jos sen tekee, on haasteessa epäonnistunut.

Moni kyseisistä nuorista kuitenkin palaa kotiin määräajan umpeuduttua täysin hyvissä ruumiin ja sielun voimissa.

Sattumaa vai sairas haaste?

Poliisin mukaan kyseisestä ilmiöstä ei selvää näyttöä. Tuoreiden katoamistapausten uskotaankin joiden mielestä olevan vain sattumien summia. Toisaalta monet vanhemmat varoittelevat Facebookissa toisiaan siitä, että lapset saattavat ottaa osaa haasteeseen.

Vanhempia huolestuttaa se, mitä "maan alla" pysytteleville lapsille saattaisi tapahtua, kun kukaan ei tiedä heidän olinpaikkaansa. Tuolloin nuoret ovat alttiita joutua esimerkiksi rikosten uhreiksi.

Kyseessä ei ensimmäinen vaarallinen nettihaaste

Sosiaalinen media tuo mukanaan paljon riskejä varsinkin nuorille käyttäjille. Aiemmin Facebookissa levisi haaste, jossa nuoret yllyttivät toisiaan hyppäämään veteen. Jos haastetta ei ottanut vastaan, joutui tarjoamaan aterian haastajalle.

Nopeasti levinnyt haaste sai aikaan paljon surua, kun eräs nuori hukkui toteutettuaan sen sitomalla jalkaansa polkupyörän ja hypättyään sitten syvään veteen.

Kerroimme aikoinaan myös haasteesta, joka levisi suomalaistenkin Facebook-profiileissa nopeaa vauhtia. Haaste tappoi monia. Lue lisää tästä.

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat