Käyttäjät raivoissaan: Instagram kielsi suositun tunnisteen

01.08.2015 10:15 - Tiina Svensk

Kuvapalvelun tekoa kritisoidaan epätasa-arvoiseksi ja tarpeettomaksi.

Instagram-sovellukseen lisättyihin kuviin voi merkata tunnisteita, joilla muut käyttäjät löytävät kuvasi. Sovelluksen kehittäjät voivat kuitenkin poistaa tunnisteiden käyttömahdollisuuden, jos kuvien koetaan sisältävän sopimatonta materiaalia. Instagram on poistanut käytöstään tunnisteita aiemminkin, mutta nyt sovelluksen linjaukset ovat herättäneet kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Liikaa paljasta pintaa

Instagram on poistanut aiemmin käytöstään esimerkiksi tunnisteet #underwear (alusvaatteet) ja #bubblebutt (pakarat), sillä niiden koettiin sisältävän liikaa paljasta pintaa ja sopimatonta materiaalia. Samoin perustein Instagram poisti viimeisimpänä tunnisteen #goddess (jumalatar). Käyttäjät ovat kritisoineet tunnisteen poistoa rajusti sosiaalisessa mediassa kyseenalaistaen toiminnan tarpeellisuutta.

Tunnisteen #goddess poistoa kritisoitiin myös sen vuoksi, että tunnisteella #god (Jumala) voi yhä hakea kuvia: käyttäjät kokevat tämän ristiriitaisena ja sukupuolten välistä tasa-arvoa alentavana. Lisäksi käyttäjät muistuttavat, että yhä on uskontoja, joissa on jumalattaria.

Käyttäjät raivoissaan

Instagramin rajoitukset ovat herättäneet kiivasta keskustelua ennenkin. Aiemmin tänä vuonna Instagram kielsi tunnisteen #curvy (kurvikas), mikä aiheutti käyttäjissä raivoa etenkin kun tunnisteet #skinny (laiha) ja #anorexia (anoreksia) olivat yhä käytettävissä. Laajan kritiikin vuoksi tunniste on palautettu kuvapalveluun.

Tunniste #goddess on herättänyt keskustelua Instagramin lisäksi myös Twitterissä, jossa käyttäjät vaativat Instagramin tuovan tunnisteen takaisin ihmisten käyttöön:

Hey @instagram so #God isn't banned but #goddess is? Why the woman hate? #sexist #BringBackTheGoddess

The hashtag has vanished from instagram what's up with that?! #bringbackthegoddesshttps://t.co/aIxMH2tmdj

Seriously, you decide #goddess as the hashtag to ban? @instagram #BringBackTheGoddess


Lue myös: Instagramissa leviää jälleen yllättävä rintahaaste! 
Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat