Kohdun vaeltaminen aiheuttaa sairastumisen - katso hauskat vanhat uskomukset naisista!

16.07.2013 18:45 - Laura Sulkava

Vanhat opetukset ja uskomukset naisista ovat nykypäivänä jopa koomista luettavaa.  

Historiassa naista on pidetty mysteerinä, jonka toimintaa on yritetty selittää mitä kummallisemmilla tavoilla.

Vanhoja väittämiä naista

1. Kirjat tekevät naisen steriiiksi

Harwardin yliopiston fyysikkoa ja professoria, Edward Clarkia on kiittäminen tästä teoriasta, joka on ikuistettuna myös hänen 1870-luvulla kirjoittamassaan kirjassa. Herran mukaan naiset, jotka lukevat kirjoja ja opiskelevat, altistuvat kohdun ja munasarjojen surkastumiselle sekä hedelmättömyydelle.

2. Kohtu vaeltaa kehossa aiheuttaen tuhoa

Kreikkalainen Hippokrates saattoi olla länsimaisen lääketieteen isähahmo, mutta tämä teoria meni metsään. Uskomus perustui siihen, että naisen kohtu vaeltaa vapaana kehossa aiheuttaen sairauksia.

Sana hysteria on johdettu kreikan sanasta hystera, joka tarkoittaa kohtua.

3. Osan naisista ei tarvitse syödä

1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkupuolelle Breatharianistit levittivät tietoa, että tietyt naiset pystyivät elämään ilman syömistä ja juomista. Ajalla vaikuttaneet asiantuntijat olivat skeptisiä, mutta joukosta löytyi arvostettuja kansalaisia, jotka uskoivat teoriaan.

4. Naisen hysteria paranee vibraattorilla

Naisen hysterian oireiden diagnoosiin kuului erilaisia oireita, kuten levottomuus ja ärtyneisyys. Lääkäreiden hoitometodi oli hieroa naisten lantionaluetta, joka johti orgasmiin.

Hieromasauva kehitettiin saavuttamaan haluttu tulos nopeammin ja tehokkaammin. Diagnoosi on unohdettu, mutta hieromasauvat ovat pysyneet.

5. Itseyydytys aiheuttaa lattarinnat

Viktoriaanisella aikakaudella terveyskirjoissa oli selkeä selitys sille, miten itsetyydytys on harmillista naisen keholle.  Masturboivien naisten rintarauhaskudoksen kehitys on ajatuksen mukaan häriintynyt, joka aiheuttaa heille lattarinnat.

6. Sitruunat ehkäisevät raskauden

Naistenmieheksi tituleerattu venetsialainen Casanova on tämän väittämän takana. Hänen mukaansa sitruunaa oli mahdollista käyttää fyysisenä esteenä siittiöiden kiinnittymiselle munasoluun. Kuulostaa kivuliaalta!

7. Näkemällä ruman asian, saa rumia lapsia

Antiikin ajan syntymään liittyvissä käsikirjoissa on useita outoja teorioita lapsen syntymään liittyen. Yksi erikoisimmista on lasten syntymistä kirjoittaneen Randi Hutter Epsteinin mukaan on ajatus, että näkemällä rumia asioita, raskaana oleva äiti synnyttää ruman lapsen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat