Lasten emojit julkaistiin - sisältävät mustia silmiä ja viillettyjä ranteita

29.05.2015 12:15 - Senni Loikala

Emojit ovat monesti huvittavia, mutta niiden avulla voi kertoa myös rankoista asioista. Sen vuoksi ruotsalainen lasten hyväntekeväisyysjärjestö loi sarjan kuvaikoneita, joiden avulla lapset ja nuoret voivat hakea apua.

Emojeista tulee usein mieleen iloiset keltanaamaiset kuvaikonit. Erilaisia emojeita käytetään erityisen paljon myönteisten tunteiden ilmaisemisessa ja ne myös synnyttävät rutkasti huumoria.

Sen vuoksi peukku nousee sille, että ruotsalainen lasten hyväntekeväisyysjärjestö BRIS eli Children's Rights in Society on oivaltanut kuvaikoneissa olevan mahdollisuuksia myös vakaviin asioihin vaikuttamisessa.

Rankat emojit lapsille ja nuorille

Järjestö on luonut sarjan emojeita, joiden avulla lapset tai nuoret voivat kertoa vaikeista asioista kotona. Emojeissa nähdään kotiväkivallan uhreiksi joutuneita eri rotuisia lapsia, joilla on musta silmä ja laastari poskessa.

Vanhempien alkoholismista kertovat kuvaikonit, joissa on surullinen lapsi ja hänen isänsä tai äitinsä alkoholijuoman kanssa. Itsetuhoisista ajatuksista kielivät kuvaikonit, joissa nähdään viilletyt ranteet ja poika, jolle on ajatuskuplan sisään piirretty pääkallo.

Tuoreen tutkimuksen mukaan noin 70 prosenttia 18-25-vuotiaista on helpompi kertoa tunteistaan emojeiden avulla kuin sanoin. Sama pätee todennäköisesti lapsiin ja nuoriin, joten poikkeuksellisten kuvaikoneiden käyttäminen voi olla keino hakea apua rankkaan tilan.

Pääset katsomaan kuvat uusista, App storesta ladattavista emojeista täältä.

Lue myös: Emojista nousi huoli - yksi suosituista kuvista poistetaan käytöstä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat