Maailman lihavimman vauvan vanhemmat pelkäävät pahinta

02.03.2015 17:15 - Senni Loikala

"Salama ei osu kahdesti samaan paikkaan", kuuluu sanonta. Mysteerinen sairaus kuitenkin vaivaa jo kerran lapsensa menettäneen pariskunnan toistakin taaperoa. 

Intialainen pikkutyttö Aliya on vasta kymmenen kuukauden ikäinen, mutta painaa saman verran kuin kuusivuotias tyttö keskimäärin. Painoa on jo lähemmäs 19 kiloa.

Aliyan vanhemmat ovat peloissaan tyttärensä epätavanomaisesta ruokahalusta ja painosta. Äiti Shabana Parveen, 25, ja isä Mohammad Saleem, 28, menettivät aiemmin toisen tyttärensä samantapaisen mysteerisen painonnousun takia kuin mistä Aliya kärsii nyt. Oman lapsen kuolema on yksi pahimmista asioista, mitä kukaan varmasti voi edes kuvitella. Monia saattaa riipaista ajatus, että se sattuisi kahdesti yhdelle pariskunnalle.

- Olemme peloissamme. Simranin (edesmenneen tyttären) paino nousi koko ajan. Aivan kuten nyt myös Aliyan kohdalla, äiti kertoo.

Tyttären sairaudella on myös muita vaikutuksia perheeseen. Isän mukaan heidän taloutensa ei kestä enää pitkään tilannetta. Heidän täytyy ostaa Aliyalle uusia vaatteita kahden viikon välein, koska vanhat alkavat kiristää. Myös ruokaan kuluu liikaa rahaa, koska Aliyalla on aina nälkä.

Räätälinä työskentelevä Saleem ansaitsee noin neljä euroa päivässä, joten tilanne on vaikea. Kotiäitinä oleva Parveen taas kärsii siitä, ettei jaksa pidellä tyttöä pitkään sylissä. Koska jo yksin pienen lapsen kanssa oleminen on monesti haastavaa, niin mitä se on lapsen kanssa, jolla on aina nälkä ja joka painaa sairaalloisen paljon ikäisekseen?

- Minun täytyy koko päivän tehdä kotitaloustöitä ja myös katsoa Aliyan perään. Se on vaikeaa, koska hän ei voi vielä edes istua paikoillaan itse, hän kertoo.

Aliya ei ole vielä saanut tarkkaa diagnoosia, mistä hänen painonnousunsa johtuu. Perheen tukiverkko kuitenkin on tiivis, ja toivottavasti tyttö saadaan lopulta terveeksi.

- Kaikki kylässä rakastavat häntä. Muut lapset myös tulevat leikkimään hänen kanssaan, äiti kertoo.

Pääset katsomaan kuvia Aliysta ja perheestä täältä.

Seuraava artikkeli: Maailman lihavin vauva on vasta 10 kuukautta vanha - painaa viisivuotiaan lapsen verran

Kilpailut

Uusimmat