Mallikaunottaren uskomaton tarina tuo palan kurkkuun: Syntyi pojaksi ja pelastui itsemurhalta

30.01.2015 20:48 - Senni Loikala

Giana Lopez on 25-vuotias nainen, joka tahtoo muuttaa Yhdysvalloista Eurooppaan saadakseen sukupuolenkorjausprosessinsa valmiiksi ja aloittaakseen puhtaalta pöydältä. Nainen jakaa koskettavan elämäntarinansa.

Yhdysvaltalainen Giana Lopez kysyi neljävuotiaana, että oliko hänen äitinsä onnellinen tyttönä. Äiti vastasi olevansa ja esitti vastakysymyksen siitä, onko Giana onnellinen poikana.

- Hän odotti minun vastaavan "olen", mutta sen sijaan vastasin "en", nykyään 25-vuotias Giana sanoo.

Siitä huolimatta, että äiti vaikutti pettyneeltä, antoi hän pojan pukeutua mekkoihinsa, korkokenkiinsä ja tanssia ne päällään peilin edessä. Barbiet kuuluivat Gianan lempileluihin.

- Äiti kannusti minua piilottamaan sen tosiasian, että leikin tyttöjen leluilla. Hän ei tahtonut minun joutuvan muiden lasten kiusaamaksi. Hän yritti kertoa sen tavalla, joka ei satuttaisi minua. Mutta lopulta se satutti ja kasvaessani minusta tuntui aina, että minun täytyi peitellä sitä, kuka olin, kertoo Giana.

Ihokarvat ja matala ääni masensivat

Ala-asteella tyttömäinen poika erottui joukosta, ja Gianasta tuli koulukiusattu. Kun hän oli 12-vuotias, syntyi päätös tulla ulos kaapista ensin koulutovereille.

- Niin monet heistä kyselivät minulta, olenko homo. Tahdoin uteluiden loppuvan.

Sen jälkeen Giana pyysi äitiään ensin istumaan ja kertoi sitten hänelle olevansa homo.

- Hän ei puhunut minulle sanaakaan, itki vain ainakin pari päivää sen jälkeen, Giana muistaa.

Murrosikä oli Gianalle vaikeaa aikaa. Madaltuva ääni ja karvoituksen ilmaantuminen saivat olon epämukavaksi. Muutokset muistuttivat Gianalle, että hänen kuului olla tyttö. Sen vuoksi oli luonnotonta, että oma kroppa alkoi muuttua aina vain miehisemmäksi.

- Se oli rankkaa ja hämmentävää aikaa. Olin aina ollut ujo ja arka lapsi ja puberteetti sai minut sulkeutumaan entistä enemmän. ... Minusta oli tulossa jotakin, mitä en tahtonut olla, hän kertoo.

Vaihtoehdoissa itsemurha

Giana piti 18-vuotiaana välivuoden opiskeluista, koska hän tunsi olonsa liian epävarmaksi identiteettinsä suhteen. Tuolloin hän sai ystävikseen muita transsukupuolisia.

- Aloin käymään ulkona New Yorkissa ja minut esiteltiin transsukupuolisten yhteisöissä. Olin hurmaantunut upeista transnaisista, joiden vartalot olivat kauniita. ... Viimein ymmärsin, että olin aina tahtonut olla nainen, Giana kertoo.

Kirkastunut käsitys omasta naiseudesta ei kuitenkaan ollut helpotus. Giana alkoi viettää enemmän yksin aikaa omassa huoneessaan eikä uskaltanut puhua asiasta lähimmäisilleen. Hänen ajatuksensa muuttuivat itsetuhoisiksi, ja seinät tuntuivat kaatuvan päälle.

- Etsin tapoja tehdä kivuttoman itsemurhan ja etsin kotoa lääkkeitä, jotta olisin voinut tappaa itseni. ... Se oli todella synkkää aikaa ja olin todella lähellä, että olisin tehnyt itsemurhan, Giana sanoo.

Giana valitsi elämän. Hän istutti jälleen äitinsä alas ja kertoi, että hän masentuisi ja varmasti tappaisi itsensä, jos hän ei saa olla nainen.

- En olisi voinut enää olla mies. Äitini itki kuukausia sen jälkeen, mutta minua helpotti, että olin tullut puhtaaksi äidilleni, Giana kertoo.

Peilistä näkyi tyttö

Kun äiti oli päässyt yli alkujärkytyksestä, hän kannusti myös muuta perhettä kohtelemaan Gianaa naisena. Perheen siunaus ja tuki oli merkittävä askel Gianalle.

- Heitin pois poikien vaatteeni. Ostin uusia meikkejä ja vaatteita. Aloin myös kasvattaa hiuksiani pitkiksi. Oli aika olla tyttö, hän kertoo.

Ennen kuin Giana sai lääkärin määräämät hormonihoidot, tahtoi uutta virtaa saanut nainen vauhdittaa asioiden etenemistä.

- Löysin netistä jonkun, joka myi laittomia hormoneita. Menin todella epämääräiseen taloon Bronxiin, New Yorkissa, ja sain ensimmäiset annokseni estrogeenia, hän myöntää.

Myöhemmin viralliset sukupuolenkorjaushoidot alkoivat näkyä odotettuina muutoksina Gianan vartalossa. Ihokarvat vähenivät ja hän sai naisellisia muotoja.

- Tunsin oloni niin hyväksi, kun aloin viimein nähdä tytön peilistä.

Sukupuolenkorjaus häiritsee miesrintamalla

Mallin töitä osa-aikaisesti tekevä Giana on todella kaunis nainen ja kääntää paljon miesten katseita. Hän kertoo, että tapasi netissä ensimmäisen kunnon deittinsä. Mies tiesi Gianan sukupuolenkorjauksesta.

- Tapailimme kolmen vuoden ajan ja olimme todella onnellisia. Hän oli ensirakkauteni. Mutta viimeisten sukupuolenkorjausoperaatioideni epävarmuuksien takia pistin hänet etäämmälle ja me erosimme, Giana kertoo.

Gianan sukupuolenkorjaus on vaikeuttanut tutustumista potentiaalisiin kumppaneihin. Yksi Gianan deitti oli selvästi ihastunut häneen. Kun nainen viimein kertoi korjausprosessistaan, ei mies pystynyt sulattamaan uutista.

- Kerroin hänelle, kuka olen ja etten ollut vielä päässyt leikkaukseen. Mutta hän oli raivoissaan minulle ja sanoi, että olin pettänyt ja huijannut häntä.

Unelma avioliitosta

Gianalle, kuten monille muillekin transsukupuolisille, on todella tärkeää, että sukupuolenkorjaushoidot tehdään loppuun. Sen vuoksi nainen harkitsee muuttavansa pois Yhdysvalloista, koska hänellä ei ole varaa korjauttaa genitaalejaan siellä.

- Suunnittelen muuttoa Iso-Britanniaan, jotta voin saada operaation ilmaisella terveydenhoitojärjestelmällä. ... Tahtoisin myös aloittaa kokonaan uuden elämän Englannissa. Tiedän, että britit ovat avarakatseisia ja hienotunteisia transsukupuolisia kohtaan.

Kun Giana saa lopulta viimeisen operaation genitaaleihin, voi hän elää huoletta täydellistä naisen elämää. Paitsi, että rakkaussuhteet tulevat todennäköisemmiksi, ei hänen tarvitse tulevaisuudessa enää miettiä vaatevalintoja. Silloin voi pukeutua tiukkoihin mekkoihin ilman, että joutuu pelkäämään epäoleellisuuksien paljastumista.

Tällä hetkellä Giana unelmoi aivan samoista asioista kuin kuka tahansa muu nuori nainen.

- Tahdon tietysti päästä naimisiin jonain päivänä ja elää onnelista elämää.

Lue myös aiempi artikkelimme transnaisten tyttöbändistä täältä.

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat