Miehet testasivat 15 kilon raskauspukua: "Mikseivät odottavat naiset käytä pyörätuolia?"

24.02.2015 12:45 - Eeva Rajala

Miehet eivät koskaan saa tietää kaikkea siitä särystä ja epämukavuuden tunteesta, joita naiset joutuvat raskaana ollessaan käymään läpi. Lähelle päästään, kun mies kokeilee raskauspuvun kanssa elämistä.

Raskaana olemisen vähemmän ihaniin puoliin kuuluvat muun muassa selkäsärky, turvonneet rinnat ja lisääntynyt virtsaamisen tarve. Daily Mailin mukaan kolme brittimiestä päätti kunnioittaa kaikkia äitejä ja kokeilla, miltä tuntuu elää kuin viimeisillään raskaana olevat.

Jason Bramley, Steve Hanson ja Jonny Biggins käyttävät 15-kiloista raskauspukua 24 tuntia vuorokaudessa kuukauden ajan. Miehet menevät pukujensa kanssa myös töihin, baariin sekä kumppaniensa viereen nukkumaan. Miehet saavat riisua puvun vain, jos se pitää pestä. Tällä hetkellä miesten kampanjassa on meneillään kymmenes päivä.

- Joka päivä pelkkä sukkien pukeminen on suunnaton työ, Hanson kertoo puvun vaikutuksesta.

Bramley ihmetteli jo kampanjan viidentenä päivänä, mikseivät raskaana olevat naiset kulje pyörätuolilla. Hanson kertoo, ettei hän nukkunut silmäystäkään kampanjan alkuöinä. Raskaana olevan rinnat olivat Hansonin mukaan aluksi mukava uusi kokemus, mutta nyt jo tuntuu siltä, että rinnat ovat vain tiellä. Biggins joutui testin kolmantena päivänä tukeutumaan apteekista saataviin apukeinoihin, sillä 15 kilon lisäys elopainoon on ollut melkoinen shokki selälle.

Särkyä ja ahdistusta

Raskauspuku on suunniteltu niin, että se tuottaa samanlaisen paineen virtsarakolle, vatsalle ja keuhkoille kuin aito raskausvatsa, ja mahdollisuus täysin mukavaan oloon on minimoitu. Vaikka miehet ovat kokeneetkin särkyä ja epämukavuutta, he ovat huomanneet asennoituvansa vatsaansa lempeästi.

- Vatsa näyttää saavan persoonallisuuden. Minä tuuditan, taputtelen ja hieron vatsaa ja huomaan joskus juttelevani sille, Hanson kirjoittaa omassa päiväkirjassaan.

Miehet kirjoittavat myös, että tämän kokemuksen myötä he arvostavat ja kunnioittavat joka ikistä äitiä.

Voit seurata miesten edesottamuksia raskauspukujen kanssa täältä!(3pregnantdads.com)

Lue myös: Raskauskohu - odottavat äidit saaneet vauvoistaan väärennettyjä ultraäänikuvia

Lähteet: Daily Mail, 3pregnantdads

Kilpailut

Uusimmat